Altun: Ülkemizin itibarını koruyacak çalışmalar yapıyoruz

CİMER'e bir önceki yıla göre yüzde 90 artışla 6 milyona yakın başvuru yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Ülkemizin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Polis Radyosu'nda İpek Açar'ın sunduğu "Can Cana" programına katıldı. İletişim Başkanlığının çalışmaları ve Türkiye gündemine ilişkin bilgi veren Altun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin pek çok kazanımından birinin de İletişim Başkanlığının ihdas edilmesi olduğunu söyledi.

İletişimi milli çıkarlar doğrultusunda stratejik bir bakış açısıyla ele aldıklarını, ülkenin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Fahrettin Altun özetle şunları söyledi: "Ülkemizin tezlerinin, iddialarının ve uygulamalarının uluslararası kamuoyuna doğru ve sürdürebilir bir şekilde bütünlüklü bir iletişim stratejisiyle anlatılmasını çok önemsiyoruz. Hem kamu hem özel sektörden çok boyutlu, çok paydaşlı projelerle Türkiye markasını güçlendirmek için çalışacağız.

 Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) de İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bu gurur duyduğumuz çok değerli bir proje. Vatandaşlarımızın da çok yakından takip edip katıldığı ve bir bütün olarak iltifat gösterdiği bir proje. 2020'de CİMER'e bir önceki yıla kıyasla yüzde 90 düzeyinde artışla 6 milyona yakın başvuru yapıldı.

Eleştiri gerçekten çok kıymetlidir. Eleştiri esasında inşaya dönük bir şeydir, yıkıcı bir şey değildir. Ama geldiğimiz noktada artık hakaret ve iftira mesabesindeki birtakım sistematik yalanların eleştiri adı altında meşrulaştırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Sistematik hakaret, iftira, itibar suikastı asla ve asla eleştiri olarak değerlendirilemez. İletişim ve demokrasi açısından bir fırsat olarak değerlendirebileceğimiz sosyal medya mecraları ne yazık ki sistematik yalan ve iftira kampanyalarının zeminine dönüşebiliyor. Burada esas olan kamu otoritesinin kendi vatandaşının bu tür dezenformasyon, sistematik yalan ve iftira kampanyalarından etkilenmemesi için bir dizi tedbiri almasıdır. Bu noktada da yasal bir düzenleme yapılmıştır. Hiçbir vatandaşımızın hakkaniyetten uzak sistematik yıpratma kampanyalarına, yalana, iftiraya, hakarete muhatap olması bizim açımızdan kabul edilemez." (AA)