'Altındağ olayları' davasında iki Suriyeliye hapis cezası

Ankara'da ev ve işyerlerine saldırılar düzenlenen Suriyelilerin birçoğunun bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı olayların gerekçesi olarak sunulan cinayet davasında iki kişiye hapis cezası verildi.

Altındağ'da işlenen cinayetin ardından Suriyelilerin ev ve işyerlerine yönelik saldırılar düzenlenmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi mahallesinde, evlerine saldırıların düzenlenmesinin ardından Suriyelilerin bölgeyi terk etmeye zorlanmasıyla sonuçlanan provokasyonların başlangıcındaki cinayete ilişkin davadan karar çıktı.   

10 Ağustos 2021'deki olayda Emirhan Yalçın'ın öldürülmesi, arkadaşı Ali Yasin Ülger'in yaralanmasına ilişkin davanın karar duruşması Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma, sanık A.M.A'nın 18 yaşından küçük olması nedeniyle kapalı yapıldı.

Alınan bilgiye göre sanıkların son sözünü alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

AA'nın aktardığı bilgiye göre sanık Yahya Al Abdo "çocuğu kasten öldürmek" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet", Ülger'in yaralanmasına yönelik eylem için "kasten öldürmeye teşebbüsten" 15 yıl, "tehditten" 1 yıl 6 ay ve "hakaretten" 1 yıl 4 ay hapisle cezalandırıldı. Sanık hakkında takdiri indirim uygulanmadı.

Olay sırasında Abdo ile hareket ettiği iddia edilen suça sürüklenen çocuk A.M.A. ise Ülger'in yaralanmasına yönelik eylem için "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan takdiri indirimiyle 7 yıl 9 ay 10 gün hapse mahkum edildi. A.M.A, "çocuğu kasten öldürmek" suçundan ise berat etti.

Sanık Yahya Al Abdo​​​​​​​ ve suça sürüklenen çocuğun tutukluluğunun devamına karar verildi.

 

Cinayetin ardından bir grup, Altındağ’da Suriyelilerin yaşadığı ev ve işyerlerini hedef almıştı. Olaylarda çok sayıda çok sayıda ait işyeri, ev ve araç tahrip edilmiş, Suriyelilere yardım eden mahallelinin de evleri yağmalanmıştı. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü de olaylara ilişkin gözaltına alınan 76 kişiden 28'inin gasp, kasten yaralama, mala zarar verme, uyuşturucu madde imali, hırsızlık vb. gibi suçlardan kaydı olduğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)