Altında 'gizli' tüneller bulunmuştu: Sinagog için tahliye kararı

New York Belediyesi İskan Dairesi Basın Sözcüsü Rudansky, altında tüneller bulunan sinagog ve çevresindeki bazı binaların güvenlik gerekçesiyle tahliye edileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York Belediyesi, altında yasa dışı şekilde inşa edilmiş tünellerin bulunduğu ortaya çıkan sinagog ve bazı binalara yönelik tahliye kararı aldı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, New York Belediyesi İskan Dairesi Basın Sözcüsü Andrew Rudansky, konuya ilişkin olarak haber ajansı The Associated Press'e (AP) yaptığı açıklamada, geniş kapsamlı incelemelerin ardından tünellerin üstündeki sinagog ve çevresindeki bazı binaların güvenlik gerekçesiyle tahliye edileceğini duyurdu. 

TAHLİYENİN ARDINDAN BİNALARDA GÜÇLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Rudansky, tünellerin sinagogun arkasındaki iki katlı bir binada yapısal sorunlara yol açtığı ve bu bina için de tahliye kararı alındığını ifade etti. Sinagogun ve bazı binaların altındaki tünellerin yasa dışı olarak açıldığına işaret eden sözcü, bu tünellerde moloz, pislik ve bazı aletler bulunduğu bilgisini paylaştı. Rudansky ayrıca tahliye işleminin uygulanmasının ardından binalarda güçlendirme çalışmaları yapılacağını kaydetti.

Ne olmuştu?

New York'ta Brooklyn Crown Heights 770 Eastern Parkway'de bulunan "Chabad-Lubavitch World Headquarters" adlı sinagoga yapılan polis baskınında, binanın altında yasa dışı şekilde inşa edilmiş tüneller olduğu tespit edilmişti. Polis, mukavemet gösteren çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Sosyal medya hesaplarında, tünellerin Covid-19 salgını döneminde gizlice ibadet edebilmek amacıyla veya kadınların gizlice içeri girebilmesi için kazıldığı gibi iddialar yer alırken, polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan, ABD medyasına yansıyan bazı haberlerde, 6 ay öncesine kadar tünellerin kazılmasıyla ilgili çalışmaların olduğu öne sürülmüştü. Sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerde ise kazı yapılan bazı bölümlerde kirli ve eski yataklar ile ahşap kaplama bölümler olduğu görülmüştü. (DIŞ HABERLER)