Fatih Altaylı: Bakın Allah'ın işine, MB'ye atanan üç kişi de Boğaziçili

Fatih Altaylı, Merkez Bankası'na atanan üç başkan yardımcısının da Boğaziçi mezunu olmasına dikkat çekerek iktidarın Boğaziçi'ne kayyım atamasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Merkez Bankası'nda üç başkan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yenileri atandı. Görevden alınan isimlerin yerine Başkan Yardımcılığı görevlerine Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan getirildi. 

Fatih Altaylı üç ismin de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olduğuna dikkat çekerek iktidarın Boğaziçi Üniversitesi'ne ilişkin uygulamalarını eleştirdi. 

Fatih Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

Yine Boğaziçi…

AK Parti iktidarının son yıllarda peş peşe yaptığı hatalardan biri de, Boğaziçi Üniversitesi’ne önce Melih Bulu’yu, ardından da yardımcısı Naci İnci’yi rektör atayarak üniversite içindeki barışı sabote etmeleri idi.

Bu iki isim de, göreve geldikten sonra büyük hatalar yaptılar.

Hırs ve öfke ile yanlış kararlar, yanlış atamalar ve ayıplı görevden almalar ile üniversiteye hızla seviye kaybettirdiler.

Batıdaki benzer üniversitelerde en itici güçlerden biri olan Mezunlar Derneği ile ilişkileri kopardılar.

Tam tabiri ile Türkiye’nin bu gözde üniversitesinin içine “SIÇTILAR”.

Ve bakın Allah’ın işine, şu anda Cumhurbaşkanlığı kabinesinde de, ekonomi yönetiminde Boğaziçi üniversiteliler ağırlıkta.

Dün Merkez Bankası yönetimine atanan üç kişinin üçü de Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

Ve daha önce bir kez daha sorduğum gibi sorayım.

“Acaba iktidar Boğaziçi Üniversitesi’ne reva gördüğü muameleden utanıyor mu?”

Bu üniversiteye yaptıklarından ötürü, gelecekte Türkiye’yi yönetecek olanların bu üniversiteden bugünkü gibi insan kaynağı bulamayacaklarının farkında mı! (HABER MERKEZİ)