Altay'dan Erdoğan'a: Oradan uçak geçtiyse ben, geçmediyse sen namert ol

CHP'li Engin Altay, “Saat 12.00-18.00 arası Mumcular, Mazı, Beyciler bölgesinde bir helikopteri, uçak görmedik. Oradan uçak geçtiyse ben namert olayım geçmediyse sen namert ol Erdoğan” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç, Ahmet Akın ve Muharrem Erkek, orman yangınlarıyla ilgili CHP Muğla İl Binasında açıklama yaptı.

Muğla'daki orman yangınlarının başladığı günden itibaren bölgede incelemelerini sürdürdüklerini söyleyen Altay, “Çok büyük bir hasar var, çok büyük bir felaket yaşadık. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bütün belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum, parti ayrımı da yapmıyorum. Gönüllülere, köylülere, cansiperane kan ter içinde oralara su taşıyan köylülerimize, ormancılara, itfaiyecilere, esnafa ve eşrafa, belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yangının çok sayıda ilçeyi etkilediğini hatırlatan Altay, “Tekrar söylüyorum, biz burada Tayyip Erdoğan'la cebelleşmek yerine, hep birlikte el ele verip, şu faciayı daha az hasarla atlatabilmiş olmayı arzu ederdik. Bunu sağlamayan Sayın Erdoğan'dır” dedi.

“Ortada bir görevi ihmal, görev kusuru, beceriksizlik, ayıp vardır. Ve bunların sorumlusu orta yerdeki hükümettir” diyen Altay, “Beceriksizliklerini, kusurlarını muhalefet hakaret ederek, muhalefeti itham ederek örtmeye çalışmaları da onların ayıbı olsun. Ben devletimi hiç bu kadar aciz görmedim. Buna üzülüyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Altay, şöyle devam etti:

“Bir cumhurbaşkanı yalan söylememeli. Bir cumhurbaşkanı, ana muhalefet partisinin genel başkanına, genel başkan yardımcılarına hakaret etmemeli, edemez. Eğer ille de edeceğim diyorsa da misliyle de karşılığını alır ama biz onun düştüğü çukura da düşmeden bunu yaparız. Ben, İzmir, Muğla, Bodrum belediye başkanları, Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Hanım, ayın 2'sinde Bodrum'da incelemelerde bulunduk. Saat 12.00'de bölgeye gittik, 18.00'de ayrıldık. Erdoğan, tekrar ediyorum sana, vallahi de billahi de o bölgede saat 12.00-18.00 arası Mumcular civarında, Mazı bölgesinde, Beyciler bölgesinde bir tek helikopterini, bir tek uçağını görmedik. Sen diyorsun ki, 'E zaten namert'. Görmedim gördüysem namerdim. Oradan uçak geçtiyse ben namert olayım geçmediyse sen namert ol Erdoğan. Aç uçuş kayıtlarına bak. Yeni bir yalan söyleyerek ayıbını, kusurunu, günahını kapatamazsın, önce bunu bileceksin.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı televizyon yayınında Engin Altay'ın “Yanan yerlerde helikopter gördüysem namerdim” sözleri için “Hiç şüphen olmasın, öylesin zaten. Niye? Sen bunları konuşurken arkandan uçak, helikopter geçiyor" demişti. (HABER MERKEZİ)