Almanya'nın Afganistan’dan çekilme süreci tamamlandı

Afganistan'daki Alman askerlerinin çekilme süreci sona erdi. Askerlerin bugün Almanya'ya ulaşacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Afganistan’da bulunan son Alman askerlerinin ülkeden ayrıldığını açıkladı.

Kramp-Karrenbauer, Twitter’dan yaptığı açıklamada, salı akşamı son Alman askerlerinin de Afganistan’dan güvenli bir şekilde ayrıldığını belirterek "20 yıl sonra en yoğun yurt dışı görevimiz tamamlandı" dedi.

2001'den beri Afganistan’da görev yapan 150 binden fazla Alman askerine teşekkür eden Kramp-Karrenbauer, "Alman askerleri Afganistan’da Federal Meclis’in verdiği tüm görevleri yerine getirdi. Bu görevden gurur duyabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Alman ordusundan yapılan açıklamada da Afganistan’da bulunan son Alman askerlerinin Tiflis üzerinden Almanya’ya doğru yolda olduğu ve çarşamba günü ülkeye gelmelerinin planlandığı belirtildi.

Açıklamada, böylelikle Alman askerlerinin Afganistan’daki NATO misyonunun tamamlandığı ifade edildi.

Alman askerleri Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) ve ardından hayata geçirilen Kararlı Destek Misyonu çerçevesinde 2001’den bu yana Afganistan’da bulunuyordu. Afganistan'da toplam 59 Alman askeri öldü. Son olarak 1100 Alman askeri Kararlı Destek Misyonu kapsamında Afganistan’da bulunuyordu. (BERLİN/AA)

Etiketler Afganistan Almanya NATO