Almanya'da yanlışlıkla yakılan cenazeden kalan tek dişe DNA testi

Almanya’da cenazesi bir başka insanınkiyle karıştırılması sonucu yakılan Abdülkadir Sargın’dan geriye kalan tek dişe DNA testi yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Hannover kentindeki MHH Hastanesi'nde geçirdiği beyin kanaması sonucu 13 Aralık tarihinde yaşamını yitiren 3 çocuk babası Abdulkadir Sargın (71), cenazesi iddiaya göre kefenlenmek üzere hazırlık yapıldığı sırada bir Almanyalının cenazesiyle karıştırılarak yakıldı.

Sabah'ta yer alan habere göre, Antalya'nın Alanya ilçesinde yaşayan yeğeni Barış Sargın, hukuki süreç başlatacaklarını belirterek, "Yakılma sırasında çenesinde kalan dişten DNA örneği alınarak test yapılacak. Böylece cenazenin amcama ait olup olmadığı kesinleşecek. Eğer o ise, amcamın küllerini 28 Aralık'ta Hannover Müslüman Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz. Şu an Almanya'da Noel tatili var. Babam Doğan Sargın da cenazeye katılacak. Cenazeye katılmak için vize başvurusu yaptık. Acımızın yanında bir de bununla uğraşıyoruz. Dışişleri Bakanlığımızın, vize için Almanya nezdinde gerekli girişimlerde bulunmasını istiyoruz" dedi.