Almanya'da silahlı tehdit ihbarı: Okul tahliye edildi

Almanya'nın Hamburg kentinde iki kişinin bir öğretmeni silahla tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine giden polis, okulu tahliye ederek binada arama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın kuzeyindeki Hamburg kentinde iki kişinin bir öğretmeni silahla tehdit ettiği ihbarı üzerine olay yerine giden polis Blankenese semtindeki okulu tahliye etti.

Reuters, iki gencin okuldaki bir sınıfa girerek ellerindeki silahlı gösterdiği ihbarı üzerine polisin harekete geçtiğini aktarırken, Almanya'nın Bild gazetesi, Frahmstraße sokağındaki okulda yaşanan olayda, 12-16 yaşlarında olduğu tahmin edilen iki erkek öğrencinin bir öğretmeni tehdit ettiğini, öğrencilerden birinin elinde siyah bir silah olduğunu yazdı.

HAMBURG POLİSİ: BİNADA ARAMA YAPILIYOR

İhbarın ardından okula giden polis ekiplerine helikopter de eşlik ederken, şüphelilerin olayın ardından okuldan ayrılarak bilinmeye bir yöne kaçtığı bilgisi paylaşıldı.

Hamburg polisi, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden açıklama yaparak, polis ekiplerinin ihbar üzerine okula intikal ettiğini, öğrencileri okuldan çıkardıktan sonra okulda arama yaptığını bildirdi. Öğrencilerin otobüslerle okuldan uzaklaştırıldığını da kaydeden polis, yerel saatle 14.28 itibarıyla okulda yapılan aramalarda herhangi bir yaralıya rastlanmadığı, çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

'DURUMLARI İYİ, TELEFONLARINDAN HABERLERİ TAKİP EDİYORLAR'

Almanya basınına yansıyan haberlerde, okulda yaklaşık 1000 öğrencinin olduğu bilgisi paylaşıldı. Bild'e konuşan bir veli, "Helikopter sesini duyduğumda evdeydim ve çok endişelendim. Sonra oğluma WhatsApp'ten yazdım. Oğlum 9'uncu sınıfa gidiyor, 14 yaşında. Bana dışarı çıkmalarına izin verilmediğini, sınıfta kalmaları gerektiğini yazdı. Ama hepsinin durumu iyi. Telefonlarından haberlere bakıyorlar" dedi.

Silahlı tehdit ihbarının ardından okulda bulunan öğrencilerden ilk olarak sınıflarında kalıp kapıları kilitlemeleri istenmişti. (DIŞ HABERLER)