Almanya'da iki silahlı saldırıda 4 kişi öldü

Almanya'nın kuzeyindeki Westervesede ve Bothel'de düzenlenen iki silahlı saldırıda biri çocuk, dört kişi öldü. İki saldırının bağlantılı olup olmadığı netlik kazanmadı. Şüpheli asker gözaltına alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın kuzeyinde gerçekleştirilen iki silahlı saldırıda aralarında bir çocuğun da olduğu dört kişi hayatını kaybetti. Bir asker, saldırılarından biriyle bağlantılı olarak gözaltına alındı. İki saldırının birbiriyle bağlantılı olup olmadığı netlik kazanmadı.

Euronews haber sitesinin aktardığına göre, Scheessel kentine bağlı Westervesede'deki bir eve bugün sabah saatlerinde polis çağrıldı. Ev, polis kordonuna alındı. İddiaya göre, silahlı saldırı, halihazırda Almanya silahlı kuvvetleri Bundeswehr'de görevde olan bir asker tarafından gerçekleştirildi. Şüpheli, saldırının ardından polise teslim oldu. Yerel basın, saldırının hangi saikle düzenlendiğinin netlik kazanmadığını aktardı. 

KIŞLA ÖNÜNDEKİ ARAÇTA İNCELEME YAPILDI

Rotenburg ilçesindeki Bothel bölgesinde de bugün silah sesleri duyuldu. Polise göre, iki olay yeri arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığı henüz belli değil. Polisten yapılan basın açıklamasında, aileyle bağlantılı saiklerin ihtimal dışı bırakılamayacağı ifade edildi. Saldırının ardından güvenlik güçleri, sabaha karşı 03.30 sıralarında, eyalet ve federal polisin de katılımıyla operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopteri de katıldı. 

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin kimliği, yaşları ve aralarındaki ilişkiyle ilgili ayrıntılı bilgi paylaşılmadı. Yetkililer, kışla önünde faile ait olduğu ifade edilen araçta herhangi bir patlayıcı ya da cephane olup olmadığını anlamak için çalışma başlattı. Savcılık, saldırı ya da saldırılarda kullanılan silahın Bundeswehr'e ait olup olmadığı hakkında bilgi vermedi. Polis, halk için tehlike oluşturan bir durumun kalmadığını duyurdu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)