Almanya'da grev: 13 binin üzerinde sağlık çalışanı iş bıraktı

Almanya'daki hastanelerde Ver.di Sendikası'na bağlı kamu çalışanları, 'uyarı grevi'nin ikinci gününde ücretlerinin artırılması talebiyle yeniden iş bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya’da hastanelerdeki kamu çalışanları, ücretlerinin artırılması talebiyle başlattıkları 'uyarı grevi'ne ikinci gününde devam etti. Hastanelerdeki Ver.di Sendikası'na bağlı kamu çalışanları, işverenlerle ücretlerinin artırılmasına yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle birçok eyalette bugün de iş bıraktı.

AA'nın aktardığına göre, başkent Berlin’de Charite ve Vivantes gibi pek çok hastanede greve giden yüzlerce sağlık personeli, Wedding semtinde bulunan Vivantes şirketinin yönetim binasının önünde toplandı. Üzerinde taleplerin yazılı olduğu döviz ve pankartlar taşıyan çalışanlar daha sonra Yahudi Hastanesi’ne yürüdü.

'FİYATLAR ÇOK FAZLA ARTTI, DAHA FAZLA PARAYA İHTİYACIMIZ VAR'

Gösteri sırasında bir konuşma yapan Ver.di Sendikası yönetiminden Sylvia​​​​​​​ Bühler, 'ülkede fiyatların çok fazla artmasından dolayı sağlık alanındaki çalışanların daha fazla paraya ihtiyaç duyduğunu' belirtti. Bühler, 'geliri az olanlar için bu fiyat artışlarının daha da kötü bir durum olduğunu, bundan dolayı ülkedeki bu mali krizde yüzde 10,5 veya en az 500 euro ücret artışı talep ettiklerini' anlattı. Talepler konusunda ciddi olduklarını aktaran Bühler, dün ülke genelinde 13 bin kişinin greve katıldığını, bu sayının bugün daha fazla olduğunu kaydetti.

Berlin’in yanı sıra Hamburg, Bavyera, Schleswig-Holstein, Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya ve Hessen eyaletlerinde de hastane çalışanlarının greve katıldığı aktarıldı.

Ne olmuştu?

Ver.di Sendikası'nın çağrısıyla hastane çalışanları 14 Mart'ta iki günlük greve başlamıştı.

Kamu şirketlerinde 2,5 milyon çalışan için yüzde 10,5 veya en az 500 euro ücret artışı talep eden Ver.di Sendikası, 27-29 Mart'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde yapılan bu uyarı grevleriyle işverenler üzerine baskıyı artırmayı hedefliyor. İşverenler görüşmelerde 2 yıl için toplam yüzde 5 oranında ücret artışı teklif etmişti. Sendikanın çağrısıyla 13 Mart’ta 4 havalimanında yer ve güvenlik personeli grev yapmış ve yüzlerce uçuş iptal edilmişti. (DIŞ HABERLER)