Almanya Sağlık Bakanlığı, depremzedeler için ‘ilaç zirvesi’ düzenledi

İlaç ve tıbbi malzeme üreten şirketler, Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach’ın katılımıyla düzenlenen ilaç zirvesinde, depremzedeler için ilaç ve tıbbi malzeme gönderme taahhüdünde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Sağlık Bakanlığı, Maraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere ilaç ve tıbbi malzeme yardımı yapmak üzere bir ilaç zirvesi düzenledi. Zirveye Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in yanı sıra ilaç ve tıbbi malzeme üreten şirketlerin temsilcileri de katıldı.

Zirvenin ardından konuşan Bakan Lauterbach, depremlerden dolayı hala üzüntü duyduğunu söyledi. Türkiye’de birçok dostunun olduğunu ve Türk akrabalarının da bulunduğunu aktaran Lauterbach, Türkiye’deki insanların ne yaşadığını bildiğini ifade etti.

‘FİRMALAR ÇAĞRIYA UYDU VE BAĞIŞ TAAHHÜDÜNDE BULUNDU’

AA’nın haberine göre, Sağlık Bakanı Lauterbach, söz konusu zirvenin düzenlemesinin önemli olduğunu belirterek, “Başarılı geçti. Alman ilaç firmaları ile tıbbi ürün firmaları da buradaydı. Çağrıya uydular ve önceden hazırladığımız bir listeye göre hangi bağışların beklenebileceğine dair taahhütlerde bulundular” dedi. İlaç ve tıbbi malzemeleri bürokratik olmayan yollarla Türkiye’ye göndereceklerini de aktaran Karl Lauterbach, kısa sürede bir araya gelerek yardım etme konusunda taahhütlerde bulunan şirketlere teşekkür etti. Lauterbach, Almanya Sağlık Bakanlığı’nın da 150’şer adet solunum cihazı ve hasta izleme monitörü gönderdiğini açıkladı.

‘İKİ ÜLKE HALKININ NE KADAR BAĞLI OLDUĞUNU GÖRDÜK’

Zirvenin ardından konuşan Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Şen de Almanya toplumunun Türkiye’ye gösterdiği dayanışmadan dolayı teşekkür ederek, “Bu dayanışma ve dostluk ile iki ülkenin ve halklarının birbirine ne kadar bağlı olduğunu gördük” dedi. 

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach’ın öncülüğünde yapılan zirvenin başarılı geçtiğini aktaran Şen, çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme üreten şirketin toplantıya katıldığını belirtti. Lauterbach’a teşekkür eden Şen, “Kısa ve orta vadede bu yüzyılın felaketinin üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu. Şen, depremden sonra arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Almanya’dan Türkiye’ye giden ekiplere de teşekkür etti. (DIŞ HABERLER)