Almanya'dan Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için ilaç kampanyası

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, Maraş depremlerinin ardından Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 20 Şubat’ta ilaç ve tıbbi malzeme odaklı bir bağış kampanyası düzenleneceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Sağlık Bakanı, Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Almanya’nın Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için bir ilaç kampanyası düzenleyeceğini açıkladı.

Lauterbach, 20 Şubat Pazartesi günü başkent Berlin’de düzenlenmesi planlanan bağış kampanyasında Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için ilaç ve tıbbi malzeme toplanmasının amaçlandığını söyledi.

Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu ile işbirliği içinde Berlin'de bir yardım zirvesi planlamak istediğini aktaran Sağlık Bakanı Lauterbach, ‘ilaç firmaları ile tıp dünyasını yardıma çağırdığını ve bir acil ihtiyaç listesi gönderdiğini’ söyledi.

‘TIBBİ YARDIM ALAMAYAN ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ’

Deprem bölgelerinde kanser ilaçlarından, çocuk ilaçlarına varıncaya kadar her türlü tıbbi malzemenin eksikliğinin çekildiğinin altını çizen Bakan Lauterbach, ‘tıbbi yardım alamayan çok sayıda depremzedenin hayatını kaybettiğini’ belirtti. Lauterbach, zirveye çok sayıda firmanın katılmasını beklediğini de ifade etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre, 16 Şubat saat 23.30 itibariyle depremler sebebiyle Maraş, Antep, Urfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ’da toplam 38 bin 44 kişi yaşamını yitirdi. 

Birleşmiş Milletler’in (BM) paylaştığı verilere göre, Suriye’de depremler sebebiyle hükümetin kontrol ettiği bölgelerde bin 400 kişi, muhaliflerin kontrol ettiği bölgelerde ise 4 bin 600 kişi hayatını kaybetti. (DW Türkçe)