Almanya polisi, Greta Thunberg'i 'linyit köyü' çevresinden uzaklaştırdı

Lützerath'da protestoculara katılan Greta Thunberg, polis tarafından zorla bölgeden uzaklaştırıldı. Eylemcilere saldıran polislerin çamura saplandığı görüntüler ise sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın 'linyit köyü' olarak bilinen Lützerath'da genişletilmek istenen maden sahasını işleten şirketi protesto etmek için dün bir protestocularla birlikte bölgeye gelen İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, polis tarafından bölgeden zorla uzaklaştırıldı. Dün sürpriz şekilde yanında yaklaşık 70 kişiyle maden köyüne giden Thunberg'in, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, polis tarafından kolundan tutularak ve arkadan itilerek olay yerinden uzaklaştırılması yer aldı.

Thunberg, polisin göstericilere yönelik sert tavrını eleştirerek, 2023'te hala böyle şeylerin yaşandığına inanmak istemediğini söyledi. Thunberg, cumartesi günü düzenlenen büyük eylemden önce de "Buraya gelerek halkın gücünün neye benzediğini, demokrasinin neye benzediğini göstermek istedik" açıklamasında bulunmuştu. Greta Thunberg, çevrecilere destek vermek için cumartesi günü de bölgede yaklaşık 35 bin kişinin katıldığı eylemde yer almıştı. 

PROTESTOCULARA SALDIRAN POLİSLER ÇAMURA SAPLANDI

 

Öte yandan, Lützerath köyünün maden ocağı yapılması amacıyla yıkılmaması için 2 senedir protestoları sürdüren çevrecilere destek için toplanan binlerce kişi, maden sahalarının genişletilmemesi ve mevcut sahaların kapatılması talebiyle gösteri düzenlemişti. Çevreciler, polisin Lützerath'a girişi engellemesi nedeniyle "Tahliyeyi önleyin. İklim adaleti için" sloganıyla Keyenberg'de bir araya geldi. 

Lützerath'ta kurulan barikatları aşıp girmeye çalışan bazı çevreciler polisin saldırısıyla karşılaştı. Polisin bölgeye izinsiz giren göstericilere cop ve göz yaşartıcı gaz ile saldırdığı görüldü. Çevrecilere saldıran polisin çamura saplandığı anlar ise sosyal medyada gündem oldu. (DIŞ HABERLER)