Almanya: İran’da kız çocukların toplu zehirlenmesi aydınlatılsın

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, İran’da görülen kız çocukların toplu zehirlenme vakalarının ‘eksiksiz bir şekilde aydınlatılması’ çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanı ve Yeşiller Partili siyasetçi Annalena Baerbock, İran’da son üç aydır görülen kız çocukların toplu zehirlenme vakaları hakkında açıklama yaptı. Bakan Baerbock, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vakaların ‘eksiksiz bir şekilde aydınlatılması’ çağrısı yaptı.

Baerbock, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran’da zehirlenen kız çocuklar ile ilgili haberler şok edici. İster Tahran’da ister Erdebil’de olsun, kız çocuklar korkmadan okula gidebilmeli. Bu onların en temel insan hakkı” dedi. Tahran yönetimine çağrıda bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, Tahran yönetimine çağrıda bulunarak” Tüm vakalar, eksiksiz bir şekilde aydınlatılmalı” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İran’da öğrencilere yönelik zehirli saldırılar 1 Mart’ta da devam etmiş, ülke genelinde 26 okuldan onlarca kız çocuğu, zehirli gazla düzenlendiği düşünülen saldırıların ardından hastanelere kaldırılmıştı. Kasım ayından bu yana zehirlenen öğrencilerin sayısı bini aştı.

Zehirlenme belirtileri arasında solunum sorunları, baş dönmesi, baş ağrısı ve yorgunluk bulunuyor. Pek çok İranlı bu saldırıların kız okullarının kapatılması için yapıldığını düşünüyor. Hükümet ise saldırıların önceden planlanmış olup olmadığı konusunda net bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)