Almanya: Hiçbir ülkede Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyoruz

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği, Ocak-Mayıs 2023 döneminde Türkiye'de yaklaşık 100 bin Schengen, 18 binden fazla ulusal vize verdiklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçiliği, Schengen vizesiyle ilgili Türkiye'de başlayan tartışmalar üzerine resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

"Türkiye'de Ankara, İstanbul ve İzmir'deki Alman dış temsilcilikleri Ocak-Mayıs 2023 döneminde yaklaşık 100.000 Schengen vizesi vermiş olmaktan gurur duymaktadır" denilen açıklamada, "Bu sayı, 2022'in aynı dönemine göre yüzde 50 oranında artmış ve yeniden pandemi öncesi 2019 yılındaki seviyeye ulaşmıştır" ifadeleri kullanıldı.

'2023 YILINDA 18 BİNDEN FAZLA ULUSAL VİZE VERDİK'

Almanya'nın Türkiye Büyükelçiliği'nin paylaştığı verilere göre, Almanya 2023 yılında 18 binden fazla ulusal vize de verdi. "Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor" denilen açıklamada, "Bu, vize birimlerindeki 112 çalışanımızın özverili çabaları sayesinde mümkün olmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Schengen vizesiyle ilgili tartışmalar, sanatçılar Onur Akın ve Volkan Konak’ın Almanya’ya yaptıkları vize başvurularının reddedildiğini duyurmasıyla başlamıştı. Almanya, birkaç yıldır yaşanan Schengen vizesiyle ilgili tartışmalarda sık sık gündeme geliyor. Alman medyasında daha önce çıkan haberlerde Almanya temsilciliklerine Türkiye’den yapılan vize başvurularında ret oranlarının yüzde 20’lere ulaştığı belirtilmişti.

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Avrupa Komisyonu’nun Schengen vizesine dair paylaştığı yıllık istatistiklerde de Türkiye’den yapılan başvurularda ret oranının arttığı görülüyor. Bu verilere göre, 2017’de Türkiye’den yapılan Schengen vizesi başvurularının yüzde 6,5’i reddedilirken, 2022’ye gelindiğinde bu oran yüzde 15,7’ye çıkıyor.

Türkiye’den Almanya’ya yapılan Schengen vizesi başvurularında ise ret oranı 2022 yılında yüzde 20’nin üzerine çıkmış durumdaydı. Almanya medyasında paylaşılan istatistiklerde, bu oranın 2014 yılında yüzde 6 civarında olduğu belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)