Almanya Cumhurbaşkanı’ndan üç dilde dayanışma mesajı

Almanya Cumhurbaşkanı Frank - Walter Steinmeier, depremler nedeniyle Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde dayanışma mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Cumhurbaşkanı Frank - Walter Steinmeier, Maraş merkezli depremler nedeniyle üç dilde dayanışma mesajı yayınladı.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak yayınlanan mesajda Steinmeier, “Düşüncelerimiz afet bölgesindeki depremzedelerle birlikte. Adana'da, Gaziantep'te ve Urfa'da sizleri düşünüyoruz. Malatya'da, Kahramanmaraş'ta, İdlib'de, Halep'te olanlarla. Türkiye ve Suriye'de kentleri ve hayalleri harabeye dönen hepinizle" ifadelerini kullandı.

Almanya Cumhurbaşkanı, Türkiye ve Suriye’de on binlerce can kaybına neden olan depremlerin yarattığı tahribatın büyüklüğüne dikkat çekerek, “daimi dayanışma” çağrısında da bulundu.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anısına, Almanya Türk Toplumu (TGD) ve Alman-Suriyeli Yardım Örgütleri Birliği tarafından başkent Berlin’de organize edilen anma etkinliğinde konuşan Steinmeier, “Deprem bölgesindeki insanlar şu anda bizim yardımımıza ihtiyaç duyuyor ve gelecekte de duymaya devam edecekler” dedi.

"Yıkımın boyutunu görenler, felaket bölgesindeki depremzedelerin en acil ihtiyaçlarının düzenli bir biçimde giderilmesinin ne kadar zaman alacağını tahmin edebilir" diyen Cumhurbaşkanı, "Deprem bölgesinden gelen görüntülerin yerini başka haberler almaya başladığında da insanlığımız talep edilmeye devam edecek" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)