Alman askerleri Afganistan'dan 60 bin kutu bira ve yüzlerce şişe şarapla çekilecek

Afganistan'dan çekilmeye hazırlanan Alman askerlerinin elinde, 60 bin kutu bira ve yüzlerce şişe şarap kaldı. Almanya, 22 bin 500 litre alkollü içkiyi ülkeden çıkarmak için özel bir şirketle anlaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO güçleri Afganistan'dan çekilmeye hazırlanırken, burada günde iki kutu bira içmelerine izin verilen Alman askerlerinin 22 bin 500 litre 'alkol fazlası' olduğu ortaya çıktı. Almanya Savunma Bakanlığı, 60 bin kutu bira, yüzlerce şişe şarap ve şampanyayı içerdiği belirtilen 22 bin 500 litre alkolü, Afganistan'dan çıkarmak için özel bir şirketle anlaştı. Bu şirketin içkileri Afganistan'dan Almanya'ya geri götürüp satacağı belirtiliyor.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Christina Routsi, yakın zamana dek Afganistan'daki Alman askerlerinin belirli zamanlarda ve sınırlı miktarda içki içmesine izin verildiğini, askerlerin günde iki kutu bira veya buna denk miktarda alkol tüketebildiğini söyledi. Ülkede son dönemde artan şiddet ve saldırı tehdidi nedeniyle bu iznin kaldırıldığını söyleyen Routsi, bu nedenle ellerinde kalan içkilerin alkol satışının yasak olduğu Afganistan'da ne yapılacağı konusunda bir çözüm bulmaları gerektiğini anlattı.

İki ülke arasındaki anlaşma kapsamında Alman askerlerine sadece Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif'te bulunan Kamp Marmal üssünde içki içme izni verildiğini söyleyen Routsi, söz konusu içkileri özel bir firmaya satacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'daki Amerikan askerlerinin 11 Eylül 2021'e dek çekilmesini planlıyor. NATO müttefikleri de Biden'ın ardından benzer bir karar aldı. Bununla birlikte, çekilme kararına paralel olarak ülkedeki şiddet artmış durumda. Afganistan hükümetiyle Taliban arasındaki barış görüşmelerinden ise henüz somut bir sonuç alınmış değil. (DIŞ HABERLER)