Alibaba kurucusu Jack Ma'nın nerede olduğu ortaya çıktı

Uzun zamandır kamuoyunda görünmeyen Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma'nın, Japonya'nın başkenti Tokyo'da yaşadığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in en zengin iş insanlarından biri olan Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma'nın, Japonya’da yaşadığı belirtildi. Financial Times'ın, Ma’nın nerede olduğu hakkında doğrudan bilgisi olan insanlara atıfta bulunduğu haberinde, uzun zamandır kamuoyunda görünmeyen iş insanın 6 aydır başkent Tokyo'da olduğu aktarıldı. Ma'nın bu süre boyunca ailesiyle beraber Tokyo'da kayak merkezlerinde tatil yaptığı ve belirli aralıklarla ABD ile İsrail'e ziyaretlerde bulunduğu iddia edildi. 

Financial Times’ın haberinde Ma'nın yaklaşık altı aydır Tokyo'da yaşamasına rağmen, şehirde 'çok dikkat çekmemeye çalıştığı' ve yalnızca üyelerin girebildiği birkaç özel kulüpte sosyalleştiği belirtildi. Ma geçmiş yıllarda da Hollanda ve İspanya’da tatil yaparken görüntülenmişti.

Çinli düzenleyiciler, Ma'nın şirketi Ant'ın 37 milyar dolarlık ilk halka arzını iptal etmiş ve Alibaba'yı geçen yıl tekelleşme karşıtı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle 2,8 milyar dolarlık rekor bir para cezasına çarptırmıştı. (HABER MERKEZİ)

 

 

Etiketler Alibaba Jack Ma Japonya