Ali Yerlikaya: Bize yan bakana düz bakmayacağız, hepsinin nefeslerini keseceğiz

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Milletimizin huzur ve esenliğine kast eden tüm hainler ve suç odaklarıyla amansız bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bize yan bakana biz de düz bakmayacağız" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polis Akademisi Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Mezuniyet Töreni, Polis Akademisi'nin Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki yerleşkesinde gerçekleştirildi.

DHA'nın haberine göre, törene İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve mezun olan bekçilerin aileleri katıldı. Törenle birlikte 1363 çarşı ve mahalle bekçisi, eğitimlerini tamamlayarak mezun oldu.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "bakanlık olarak her bir çarşının ve mahallenin güvenliğini Türkiye'nin huzuru olarak gördüklerini" söyledi. 

Yerlikaya, "Mahallelerimizin güvenliğine ayrı bir özen gösteriyoruz. Sizler bugün, insanımızın huzur ve güven içinde yaşama hakkını korumak için yemin edeceksiniz. Hiçbir insanımız, şu ıssız sokaktan geçerken 'Başıma bir şey gelir mi?' endişesi duymayacak. Sizler; mahallerimizi aydınlatan birer fener olacaksınız. Gecenin bir yarısında, uzaklardan gelen bir düdük sesi, bizlere sizlerin varlığını hissettirecek. Ve hepimiz anlayacağız ki bekçilerimiz vazife başındadır. Varlığınız, sokaktaki ayak sesleriniz; suçun işlenmesini caydıracak, suç olaylarının sayısını inşallah daha da azaltacaktır" diye konuştu.

'ASAYİŞİN GELECEĞİNİ 'ÖNLEYİCİLİK' KONSEPTİYLE KURGULUYORUZ'

Halkın tüm sosyal yaşam alanlarında güvenlik endişesi duymadan yaşayabilmesi için çalışmaya devam edeceklerini belirten Yerlikaya, şöyle devam etti: 

"Türkiye Yüzyılı'nda asayişin geleceğini 'önleyicilik' konseptiyle kurguluyoruz. Bir yandan suç ve suçlunun takibinde kapasiteyi daha da artırıyor, diğer yandan suçun oluşmasını beklemeden, caydırıcılığı esas alan temel bir strateji izliyoruz. Terör ve terörizm başta olmak üzere, zehir tacirleriyle, şehir eşkıyalarıyla, siber suçlarla, düzensiz göçmenlerle ve bunların organizatörleriyle, milletimizin huzur ve esenliğine kast eden tüm hainler ve suç odaklarıyla amansız bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettikleri gibi; son terörist etkisiz hale getirilinceye dek durmayacağız, duraksamayacağız. Bize yan bakana biz de düz bakmayacağız. Hepsinin nefeslerini kesecek, hepsini adalete teslim edeceğiz."

'HİÇBİR ZEHİR TACİRİNİN EVLATLARIMIZA MUSALLAT OLMASINA FIRSAT VERMEYECEĞİZ'

2023-2024 eğitim öğretim yılının dün başladığını hatırlatan Ali Yerlikaya, "Dün itibarıyla ziller çaldı. 20 milyonu aşkın evladımız okullarına kavuştular. Evlatlarımız, bizim geleceğimiz. Okullarımızın önündeki tedbirlerimizi yoğunlaştırdık, servislerimizi de çok sıkı bir şekilde denetliyoruz. Hiçbir zehir tacirinin, hiçbir torbacının, evlatlarımıza musallat olmasına Allah'ın izniyle fırsat vermeyeceğiz. Huzur ve esenliğimize kast edenlere göz açtırmayacağız" dedi.

"Türkiye genelinde görev yapan 31 bin 50 bekçimiz tarafından bugüne dek 18 bin 300 hırsızlık olayına müdahale edildi. 2 bin 831 kayıp çocuğumuz ailelerine teslim edildi ve 7 bin 556 18 yaş üstü kayıp vatandaşımız çok şükür bulundu" diyen Yerlikaya, "Bu rakamlar, bekçilerimizin vazifesini hakkıyla yaptığını, milletimizin güvenine layık olduğunu bize teyit ediyor. Ne mutlu ki sizler de bugün, huzurumuzun teminatı, kolluk teşkilatımızın bir halkası oldunuz. Hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)