Ali Öztunç'tan kanun teklifi: Elbistan il olsun

CHP Milletvekili Ali Öztunç, Maraş'ın ilçesi Elbistan'ın il olması için kanun teklifi hazırladı. Nurhak, Ekinözü ve Afşin ilçelerinin Elbistan'a bağlanması öngörüldü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Maraş'ın Elbistan ilçesinin il olması için TBMM'ye kanun teklifi sundu.

Elbistan'ın il olması durumunda hızla gelişen bir ticaret merkezi olacağını ifade eden Öztunç, ilçenin bölgenin en büyük şeker fabrikasına ve 2 büyük termik santrale ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Elbistan'ın il olması halinde Maraş'ın Nurhak, Ekinözü, Göksun, Malatya’nın Darende, Akçadağ ve Doğanşehir İlçeleri ile Sivas’ın Gürün ilçelerinin sosyo-ekonomik gelişmesine katkıda bulunacağını kaydeden Öztunç, “İl olmayı hak eden Elbistan’ın deprem sonrası yaralarını etkin ve ivedilikle sarması ve merkeze uzaklığı nedeniyle kamu hizmetlerine ulaşımda yaşanan aksaklıkların giderilmesi, ilçenin yeniden inşasının kısa sürede gerçekleşmesi açısından il olması büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

'ELBİSTAN İL OLMALI VE 30 YILDIR VERİLEN SÖZ TUTULMALI'

Öztunç, ifadelerini şöyle sürdürdü: “Stratejik su kaynağı merkezi, Doğu Anadolu ve Akdeniz’i birbirine bağlayan önemli bir geçit olan Elbistan, büyük yatırımların planlandığı, önemli bir tarihi, ekonomik, kültürel, coğrafi çekim merkezidir. Deprem sonrası harabeye dönen Elbistan’ın İl olması için sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile birlikte gerçekleştirdikleri yoğun faaliyetler, kentleşmeye kaynaklık edebilecek hemşerilik bilincine sahip olduklarını göstermektedir. İl olma yolunda birçok kriterleri bünyesinde barındıran Elbistan il olmalı ve 30 yıldır verilen söz tutulmalıdır.”

Kanun teklifinde Nurhak, Ekinözü ve Afşin ilçelerinin Elbistan'a bağlanması öngörüldü. (DUVAR)