Ali İsmail Korkmaz, öldürülmesinin 9’uncu yılında mezarı başında anıldı

Eskişehir’de polis ve bazı sivillerin saldırısının ardından vefat eden Ali İsmail Korkmaz, Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivillerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra vefat eden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, ölümünün 9'uncu yılında mezarı başında anıldı. Anma, Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) öncülüğünde, Hatay'ın merkez Antakya ilçesi Ekinci Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında gerçekleştirildi. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığın göre, anmaya Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ağabeyi Gürkan Korkmaz ile HDP, SYKP, TİP, Sol Parti, TÖP ile Eğitim Sen üye ve yöneticileri katıldı. 

'ONLAR DA BİR GÜN HESAP VERECEK'

Korkmaz’ın mezarına çiçekler bırakılan anmada konuşan Korkmaz ailesi, adalet taleplerini yineledi. Baba Şahap Korkmaz, "Oğlu katledenler enselerinde katil lanetiyle yaşayacaklar, korkarak yaşıyorlar ve onlar da bir gün hesap verecek” dedi. HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, ailelerle dayanışmayı büyüteceklerini ifade etti. Farklı kentlerde yaşamını yitiren Gezi eylemcilerini anan Hatimoğlulları, “Onları unutursak yüreğimiz kurusun. Onları asla unutmayacağız” dedi. (HABER MERKEZİ)