Ali Babacan: Bütün dengeler bozuldu ama çabuk düzelir

Yakıt fiyatlarından şikayetçi olan dolmuş şoförü günlük hesabını DEVA lideri Babacan'a anlattı: "850 lira toplamışım. Benzine 820 lira. Bende 30 lira kalmış. Düşündüm; çalışsam mı, çalışmasam mı?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankaralılarla bir araya geldi. Akaryakıt fiyatlarından şikâyet eden bir dolmuş şoförünü dinleyen Babacan, “Çalışınca zarar ediyorsun. Bütün dengeler bozuldu. Ama çabuk düzelir” ifadelerini kullandı.

Şoför, Babacan'a, “Ulaşım esnafı olarak çok sıkıntıdayız. Ankara’da dolmuş 7 lira. Gün boyunca topluyorum, akşam benzinliğe geri veriyorum. Pazartesi günü sabah 5 buçuktan akşam 9’a kadar çalıştım. Akşam benzinliğe girdim. 6 servis yapıp 850 lira para toplamışım. Benzine baktım, 820 lira. Bende 30 lira kalmış. Düşündüm; çalışsam mı, çalışmasam mı?” diye şikâyet etti.

Babacan’ın ekonomiden sorumlu olduğu dönemde öğrenci olduğunu söyleyen bir genç ise, “Sizin döneminizde altın çağımızı yaşamışız. Muhteşem bir öğrencilik geçirdik. Şimdiki öğrencilere bakıyorum, durumlar çok kötü. Sizin zamanınızda edindik bazı şeyleri. Arabaları sizin zamanınızda aldık” dedi. Öğrenci olduğu dönemde KYK kredisinin 270 lira olduğunu hatırlatan genç vatandaş, “Tavuk döner hesabı yapsın öğrenciler. Bizim dönemimizde tavuk döner 2 buçuk, 3 liraydı. Şu an 20 lira” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)