Albashır, Afrin'den değil İdlib’den Türkiye’ye girdiğini söyledi

Taksim’deki patlama ile ilgili gözaltına alınan Ahlam Albashır, İstanbul Emniyeti'ndeki ifadesinde Afrin'den değil İdlib’den Türkiye’ye geldiğini söyledi.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili gözaltına alınan ve Suriyeli olduğu belirtilen Ahlam Albahsır’ın, emniyetteki ifadesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarıyla çelişti. Soylu ve Emniyet zanlının Afrin'den Türkiye’ye geldiğini açıklarken, Albahsır bugün verdiği  ifadesinde, "İdlib’ten Hatay’a geçtim" dedi.

Albashır’ın yakalanmasından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarında zanlının “Afrin’den geçtiği" vurgusu yapılmıştı. İçişleri Bakanı Soylu şu açıklamayı yapmıştı: "Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü’müzün ekipleri tarafından gözaltına alındı.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada ise Albashır'a ait olduğu belirtilen ifadede “İdlib’de Bilal Hassan’a teslim edildiğini ve onunla birlikte 27 Temmuz’da Hatay’a geldiğini söyledi" denildi.

'UYUŞTURUCU OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'

Saldırının şüphelisi Ahlam Albashır’in savcılık ifadesinde ise 'Türkiye'ye neden yollandığını bilmediğini' söylediği belirtildi. ANKA'nın haberine göre Albashır’ın ifadesinde şunları söylediği kaydedildi: "Bilal’le birlikte İstanbul’a geldik. Olay günü Taksim’e dördüncü kez Bilal ile birlikte gittik. Sonra Bilal’e bir telefon geldi. Bana, ‘Sen bekle, ben geleceğim’ dedi. Bilal’i beklerken bir kozmetik mağazasına girdim. Oradan kendime rimel aldım. Banka oturdum. Çantaya elimle baktığımda, üstte cips vardı. Elimle yokladığımda, altta yumuşak bir şey vardı. Uyuşturucu olduğunu düşündüm. Çantada bomba olduğunu bilmiyordum. Beni kardeşlerimle tehdit ettiler.” 

Savcılık ifadesi yaklaşık 6 saat süren Albashır'ın, Taksim’e keşif yapmak için gittiği iddiasını ise kabul etmediği belirtildi.

'PATLAMA OLUNCA KAÇTIM'

Ahlam Albashır, ifadesinde bankta oturduğu sırada ‘Hacı’ kod adlı kişiden telefon aldığını söyleyerek, “Çantayı bırak git’ dedi. Ben de çantayı bırakıp yürümeye başladım. Yol üstünde bir parfümcü gördüm. Orada parfüm bakarken patlama gerçekleşti. Kaçmaya başladım. Yolda durdurduğum taksiye bindim. Taksici bana telefonundan patlama olduğunu gösterince ne olduğunu anladım” dedi.

'ÇANTADA BOMBA OLDUĞUNU BİLMİYORDUM'

Albashır, savcılıktaki ifadesinin devamında ise “Taksiyle Esenler’e gittim. Oradan da korsan taksiyle Küçükçekmece’deki eve geçtim. Çantada bomba olduğunu bilmiyordum. Beni kardeşlerimle tehdit ettiler. Annem ve babam öldü. 6 kardeşim var. 3’ü Suriye’de savaşta öldü. Biri de sakat kaldı” diye konuştu.

Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)