İstanbul Emniyeti: Bombacıyı takip eden ikinci bir şüpheli yok

İstanbul Emniyeti, Ahlam Albashır’ın, 'Taksim'de fotoğraflarımı çeken ve bunları Hacı kod adlı örgüt yöneticisine gönderen ikinci bir kişi vardı' ifadesinin doğru olmadığını' açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının şüphelisi Ahlam Albashır’ın, 'Taksim'de ikinci bir teröristin daha bulunduğu, kendisini takip ederek fotoğraflarını çektiği ve bunları Afrin'de bulunan Hacı kod adlı terör örgütü yöneticisine gönderdiği' yönündeki ilk ifadesinin doğru olmadığının ortaya çıktığını' açıkladı.

ANKA'nın haberine göre İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 46 kişi bugün adliyeye sevk edilirken terörist Ahlam Albashir'in ilk ifadesinde 'bazı yalan bilgiler' verdiği açıklandı.

'KENDİNİ KURTARMAK İÇİN YALAN İFADE VERDİ' 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan açıklamaya göre; Albashır, polise verdiği ilk ifadede, "Pazar günü Bilal Hassan, Yasir (Yasir El-Korali) ile beraber yola çıktık. Taksim’e geldik. Bilal, bana beyaz poşet ve kahverengi sırt çantasını verdi, 'Sen git, ben geliyorum’ dedi. Ben, bir mağazanın önüne geldiğimde telefonuma kendime ait fotoğrafım gelince korktum, paniğe kapıldım. Fotoğrafı bana yollayan Hacı, 'Seni izliyoruz, çantaların yanına git’ dedi. Ben çantaların yanına gittim, korktum, çantayı bırakıp Taksim’e doğru yürüdüm" dedi.

ANKA'nın haberine göre Emniyet ve istihbarat birimlerince yapılan çalışmada, 'kadının fotoğrafının çekilmediği, ifadesinde bunu kendisini kurtarmak için söylediği' belirtildi. Polisin araştırmalarında, bombacı kadının hiç yerinden kalkmadığı, İstiklal Caddesi’nde ikinci bir kişi olmadığının tespit edildiği kaydedildi.

ALBASHIR, OLAYDAN 11 GÜN ÖNCE DE TAKSİM’E GİTTİĞİNİ SÖYLEDİ

İstanbul Emniyeti’nin açıklamasına göre; Albashır,  olaydan 11 gün önce de Taksim’e gittiğini anlattı. 

Ahlam Albashır, olaydan sonra bir taksiye binip Esenler’e gittiğini, burada Ahmet Jaskar’la buluşup Küçükçekmece’ye geçtiklerini söyledi. Albashır’ın, olay sırasında elinde olan telefonu Ahmet Jaskar’ın kırdığını söylediği belirtildi.

Öte yandan, Albashır'ın 4 ay boyunca Esenler’den hiç çıkmadığı, ’uyuyan hücre’ olarak talimat beklediklerini söylediği öne sürüldü. 8HABER MERKEZİ)