Akşener'den Binali Yıldırım'a: İstiklal Marşı’nı kağıttan okuyamadı ama biz işgal güçleriymişiz

"Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" diyen Binali Yıldırım'a yanıt veren Meral Akşener, "İstiklal Marşı’nı kağıttan okuyamadı ama biz işgal güçleriymişiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde düzenlenen mitingde konuştu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun LGBTİ+'ları hedef alan açıklamalarına değinen Meral Akşener, "Asayişten sorumlu bir arkadaş var, kafayı taktı erkek evliliğine. Nasıl bir ruh hastalığıdır anlamaya çalışıyorum. Sınırlar kevgire dönmüş, Türkiye bir sığınmacı hendeği olmuş, onlarla alakası yok abinin. Biz eğer kazanırsak, erkek erkeğe evliliği serbest bırakacakmışız" ifadelerini kullandı.

'PSİKYATRİSTLERİ BU ARKADAŞI MUAYENE ETMEK İÇİN GÖREVE ÇAĞIRIYORUM'

"Daha vahimi var. Kimsenin aklına gelmez. Bu nasıl bir fantezi dünyası" diyen Akşener, "Erkeklerle hayvanların evlenmesini de serbest bırakacakmışız. Edirne'deki bütün psikiyatristleri bu arkadaşı muayene etmek için göreve çağırıyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın "işgalci" sözlerine de tepki gösteren Akşener, "İstiklal Marşı’nı kağıttan okuyamadı ama biz işgal güçleriymişiz. Yani burayı şereflendiren sizler işgal güçlerisiniz çünkü muhalefete oy vereceksiniz. Bay Kemal’e bir oy vereceksiniz, bir oy da Meral’e vereceksiniz. Dolayısıyla siz oldunuz işgal güçleri. Yahu arkadaş sen ne oldun? AK Parti’ye oy verirseniz siz istiklal mücadelesi yapanlarsınız" dedi.

'PATATES, SOĞAN YİYEMEYENLER ERDOĞAN'IN İKTİDARINI YİYECEKLER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Giresun mitingindeki "Sizler ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz" açıklamasını hatırlatan Akşener, "Buradan söyleyeyim Recep Bey. Patates soğan, güle güle Erdoğan. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Patates soğan yiyemeyenler Sayın Erdoğan’ın iktidarını yiyecekler inşallah" ifadelerini kullandı.

AKŞENER'DEN BOZDAĞ'A: ALINDA TERTEMİZLİK YOK KOCA BİR KARA VAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "14 Mayıs'ta 2 fotoğraftan biriyle karşılaşılır. Ya şampanya patlatıp kutlayanlar olacak ya da alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" sözlerine de yanıt verdi.

"Muhterem o kadar hırsızlık yaptınız ki o alında tertemizlik yok koca bir kara var, kara. Kul hakkı yediniz, kul hakkı. 82 puan alan gencimizin AK Parti’nin içinde ayısı yok dayısı yok diye atamadınız. Buna karşılık AK Parti bünyesinde ayısı var, dayısı var diye 52 puan, 54 puanlıkları atadınız. Sizin alnınızın orta yerinde kara var kara. Kul hakkı var. Hırsızlık var. Haram var haram" dedi.

'SEN MECLİS KÜRSÜSÜNDE FETÖ İÇİN DÜNYAYA MEYDAN OKUYAN BİR ADAMSIN'

Akşener, Bekir Bozdağ’ın "14 Mayıs akşamı ya FETÖ sevinecek ya bu milletin temiz evlatları sevinecek" ifadeleri içinse "Hadi oradan be! Sen o Meclis kürsüsünde FETÖ’nün övücülüğünü yapan, FETÖ için dünyaya meydan okuyan cıvık cıvık onu öven bir adamdın. Ne zaman oldu FETÖ’ye düşman oldun?’’ dedi.

'1 LİRAYA 2 LEVA ALIYORDUNUZ, ŞİMDİ 1 LEVA 11 LİRA OLDU'

Türk Lirası'nın değerinin düştüğüne dikkat çeken Akşener, Edirne’ye komşu ülke olan Bulgaristan’ın para birimi levanın 11 liraya yükseldiğini hatırlattı.

Akşener, "Aldıkları her yanlış karar Türkiye'yi bir yere getirdi. 2002'de 1 liraya 2 leva alıyordunuz bugün 1 leva 11 lira. Ergene temizlendi mi? Türkiye pirincinin yüzde 50'sini siz yetiştiriyorsunuz, Tarım kredi marketlerinde Yunan pirinci satılıyor. Edirne'nin çiftçisi oturup ağlasın. Et ithal, mercimek ithal, nohut ithal, mısır ithal, pirinç ithal, saman ithal, hayvan ithal. Arkadaş ithal etmediğin ne kaldı? Biraz akıl, bilim, hukuk ithal etsene. Hem onlar bedava" şeklinde konuştu.

'SSK PRİMLERİNİ DEVLET OLARAK BİZ ÖDEYECEĞİZ'

Edirne’nin tarım alanındaki potansiyeline dikkat çeken Akşener, "Edirne'nin tarıma dair, sulamaya dair, sulu tarım yapılmasına dair ne eksikliği varsa, bitirilmeyen hangi kanalı, barajı varsa biz yapacağız, Millet İttifakı adına söz veriyorum. Köylerdeki insanların yaş ortalaması 50-55 arası. Gençler, köylere gidip tarım üretimi yapmaya karar verirseniz, eşiniz varsa eşinizle birlikte sizin 5 yıl boyunca BAĞKUR ya da SSK primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz. Havza tarımı yapacağız, önceden fiyat ilan edeceğiz. O buğdayın, pirincin fiyatını ekerken ilan edeceğiz. Girdiler düşsün diye, mazotta besiciler için, yemde, gübrede, elektrikte sübvansiyonu en başta uygulayacağız, indirimler yapacağız" dedi.