Akşener: Tarım Bakanı da TikTok'tan yapacağı düetle istifa etsin

İYİ Parti lideri Meral Akşener: "Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde artık her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram'dan yaptığı açıklamayla istifa etmesini şöyle değerlendirdi: “Damat bakanın istifa sürecinde Erdoğan'ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini anladık.”

Meral Akşener bir gün gecikmeyle gerçekleştirilen grup toplantısında şu mesajları verdi: 

- Bizim için önemli olan ABD'nin Türkiye ile ilişkileri, Amerika elbette dünya üzerindeki hâkim güçlerden biri ancak bizim için önemli olan Amerikan Başkanı'nın Türk siyasetine nasıl baktığı değil Türkiye'nin milli çıkarlarının nasıl korunup kollanacağıdır. Bu açıdan bakınca Trump dönemi hiç de iyi değildi. Biden farklı mı olacak, onu zaman gösterecek. Trump döneminde ahbap-çavuş boyutuna indirgenen ilişkilerin yeniden milletlerarası bir kimlik kazanmasını umuyoruz. Diplomasi kişisel ahbaplıklar üzerinden değil liyakatli kadrolar üzerinden yürütülmelidir.

- Vatandaşa akıl değil destek ver. Devlet üzerine biraz daha koyup yenisini yapsaydı demez, gelin birlikte yapalım der. Devlet kendi işini zor durumdaki vatandaşına yıkmaz, vatandaşının sırtındaki yükü alır, zor günler için topladığı deprem vergileri saçmaz. O beş müteahhidinizin yapı stoğunu eritmek için kamu bankalarından sudan ucuz krediler verdiniz. Gelin vatandaşımıza da aynı imkânı tanıyın.

BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Biliyorsunuz damat bakan gitti kendisine acil şifalar diliyoruz. Kendisinin gelişi de gidişi de bu ciddiyetsiz yönetim anlayışının devletimizin düşürüldüğü durumun ibretlik bir vesikasıdır. Eski damat bakanın istifa sürecinde sayın Erdoğan'ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrara ettiğini daha iyi anladım. Damadı Instagram üzerinden istifa etti. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde artık her bakan kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor.

- Önümüzdeki süreçte kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin yani Tarım Bakanı'nın da TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz. Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi! 18 yılda hiç mi devlet adabı öğrenmediniz!

Yeni üyeler için tören

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup konuşmasının ardından partisine yeni katılan üyeler için düzenlenen törende de bir konuşma yaptı. Akşener, Swiss Otel’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, “Gittikçe artan bir sesle milletimiz bizi çağırıyor” dedi. Milletin artık karar verme konusunda odaklandığını, yapılacak seçimlerde sandığa hür iradesiyle gideceğini belirten Akşener, konuşmasında şunları söyledi:

'TÜRKİYE ACI AMA ŞENLİKLİ GÜNLERDEN GEÇİYOR'

“Partimize katılma, üye olma, bize güç verme, ailemizin bir parçası olma konusunda irade beyanında bulunan arkadaşlarımıza, onlara en derin teşekkür hislerimle hoşgeldiniz diyorum. Türkiye şenlikli günlerden geçiyor. Biz gençliğimizden itibaren Türkiye kritik günlerden geçiyor diye öğrendik, hep o kritik günlerde kritik görevler alalım diye vaziyet aldık. Burada bulunan herkes bu tutumun getirdiği bedelleri ödemek konusunda bir an bile tereddüt etmemiş insanlardan oluşuyor. Ama Türkiye bugün şenlikli günlerden geçiyor, acı ama şenlikli günlerden geçiyor. Millet bizi çağırıyor mottosuyla, bu sloganla yola çıktık 20 Eylül kurultayımızda. Gittikçe artan bir sesle milletimiz bizi çağırıyor. Milletimiz karar verme konusuna odaklanmış durumda. Şunu dürüstlükle söyleyeyim gezdiğimiz yerlerdeki yoksulluğu, çaresizliği, esnafta yaşadıklarımız, dükkanların içerisine gelmiş kadınlarımızın, işsiz gençlerimizin, işçimizin çiftçimizin, ev kadınlarımızın yaşadıkları zorlukları onların ağzından dinlemenin getirdiği bir kanaatle şunu söylemeliyim ki; iktidar partisi ister zamanında ister daha önce yapılan bir seçimde milletimizin kararıyla, demokrasiyle sandıkta hür iradesiyle gidecektir.

Ekonominin toparlanmasına yönelik atılan bir adım var. Bugün özellikle Sayın Albayrak’ın istifa metninde Allah sonumuzu hayreylesin sözünü çok önemli bulduğumuzu ifade etmek isterim. Buna dair o sadece Allah bu arkadaşların sonunu hayreylesin değil bu milletin sonunu hayreylesin anlamını çıkarmak durumundayız. Burada atılacak adımların son derece önemli olduğunu belirtmek isterim. İnsanların artık dost, ahbap, akraba, gelin, kaynana, damat, kayınbirader vs. gibi nepotizmin dibine vurulmuş alandan çıkarılması, bu beklentilerin ortadan kaldırılması ve milletimizin derdine çare olacak liyakatte başaran insanların, arka planı olan kadroların iş başına getirilmesine dair bir tutum olabilir mi, olmalıdır iradesini hep birlikte göreceğiz ve inşallah olur. İnşallah Sayın Erdoğan da bu Allah sonumuzu hayreylesin sözünden bir öz eleştiri yapmak durumunda kalır. Bunların hepsinin sağlanması için en büyük tavrı tutumu bütün haksız saldırılara rağmen kulağını tıkayıp milletiyle yol yürüyen İYİ Parti'ye borçlu olunduğunu söylemek durumundayım. Sizlere bizlere borçlu olunduğunu söylemek zorundayım. Çünkü biz doğruya doğru yanlışa yanlış dedik, demeye devam edeceğiz."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasının ardından, Parti'ye katılanlara rozetlerini taktı.

(HABER MERKEZİ)