Akşener: Oğan dahil her türlü görüşme yetkisini Kılıçdaroğlu’na verdik

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Adayımız olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterdik, arkasında dün durduk bugün de duruyoruz. Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinin ardından ilk kez partisinin genel  merkezinde açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve başka isimlerle görüşme yetkisini liderler olarak verdiklerini belirten Akşener, “Önümüze kimler dikilirse dikilsin, bizim kazanmaktan başka seçeneğimiz yoktur” dedi.

‘ELİMİZDEN GELENİN SONUNA KADAR ÇALIŞACAĞIZ’

14 Mayıs’a kadar kendi ve arkadaşlarının 45 miting, 54 noktada çalışma yaptığını belirten Akşener, ilk tur sonunda çıkan tabloyu özetledi. Sandığa gitmeyen 12 milyonun üzerinde potansiyel seçmenin olduğunu belirten Akşener, “Bu seçim sıfır sıfır başlayan referandum haline dönmesi gereken bir seçim” dedi.

Sandık güvenliği başta olmak üzere çalışmalar başlattıklarını, CHP tarafından organize edildiği bir iletişim grubu kurulduğunu belirten Akşener, “Kanaat önderi dediğimiz pek çok insan üzerinde etkili olan insanla  birebir görüşmeler gerçekleştirdim. Tüm teşkilatlarımız ve milletvekillerimiz saha çalışmalarına başladılar. Partimizin tüm kurumları sahada olacaklar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz elimizden gelenin sonuna karar çalışacağız” ifadelerini kullandı ve sözlerini şu başlıklarda sürdürdü:

KILIÇDAROĞLU’NUN SEÇİLMESİ LAZIM: İlk turda tercihini sayın Erdoğan’dan yana kullanan ya da Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayanlarla yakın temas kuracağım.

İstanbul’da yoğun programım başlayacak. Kapı zili çalmak dahil mikro bazda çalışma yapacağım. Meclis’in Cumhur İttifakı tarafından alınması cumhurbaşkanlığının Millet İttifak tarafından alınması gerekliliğini mecbur kıldı. Buna mutlaka mani olmalıyız. Meclis Cumhur İttifakı'nın bileşenleri olabilir ama Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi lazım ki ucube sistemin denge ve denetlemesi gerçekleşsin.

SİZLERE SESLENİYORUM: Sandığa gitmemiş kardeşlerim, sayın Erdoğan’a oy vermemiş ya da geçersiz hale getirmiş kardeşlerim. Sizlere sesleniyorum. Özellikle İYİ Partililer. Akrabalarınızı dostlarınızı sandığa götürüp Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. Ya seçimi kazanmak uğruna kadınlara tecavüzü reva görenleri ya da kadınların çocukların hakkını koruyup iyileştirmeye çalışanları seçeceksiniz. Ya Atatürk’ün adını anmayanları ya da adıyla ananları seçeceksiniz. Ya ensar diye diye ülkemizi yol geçen hanına çevirenleri seçeceksiniz ya da hukukumuzu namus bilenleri seçeceksiniz. Ya düşman karşısında birlikte kan döküp kardeş olmuş bir büyük milleti birbirine düşman  edenleri ya da Türkiye’nin birliğini vadeden Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçeceksiniz. Bu seçimle birlikte artık önümüzde iki seçenek var. Sarayın büyüyen gölgesinde kayıp mı olacağız yoksa millet iradesini hakim mi kılacağız?

BİZ KAZANACAĞIZ: Hiç şüphem yok ki milletimiz güç hırsından yolunu kaybetmiş bir kişinin ihtiraslarına teslim olmayacak. İstibdadın karşısında hürriyet diye haykıracağız. Önümüze  kimler dikilirse dikilsin bizim kazanmaktan başka seçeneğimiz yoktur. Bizler aynı bizden öncekiler gibi istibdada dur demeye devam edeceğiz. Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet diyeceğiz. Dün olduğu gibi istibdatçılar girecek hürriyetçiler kazanacak. Biz kazanacağız millet kazanacak. 

AKŞENER’DEN BABACAN YANITI

Akşener açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Cumhur İttifakı’ndan talep gelirse parlamenter sisteme dönüş için destek verileceğine dair sözleri hatırlatılan Akşener,  “Bazen ne söylediğiniz değil ne zaman söylediğiniz önemli” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU YETKİLENDİRİLDİ’

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’la Kılıçdaroğlu’nun görüşmesine dair Akşener, “Ben görüşme yapmadım. Adayımız olarak Kılıçdaroğlu’nu gösterdik, arkasında dün durduk bugün de duruyoruz. Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Sayın Oğan dahil her türlü görüşme yetkisini talepleri varsa yerine getirme yetkisini, diğer genel başkanlar olmak üzere kendisine verdik. Hiçbir itirazım olmadığı gibi arzu ettikleri her türlü görevlendirebilirler” ifadelerini kullandı. 

‘YAPACAĞIMIZ İŞ TEK TEK İKNA’

“Kılıçdaroğlu pozitif kampanyası yürütmüştü, daha sert oy istiyor. O kampanyanın geleceği var mıdır? Kampanyaya bakışınız nedir?” sorusuna Akşener şu şekilde yanıt verdi:

“Metotlar ne kadar iyi olursa olsun öğretmen ne kadar kötü olursa olsun iyi sonuç çıkmaz. Ben kendi partime de sayın Kılıçdaroğlu’na da oy istedim. Bu sefer Kılıçdaroğlu’na oy isteyeceğim. İşimiz daha kolay. Bazı vatandaşlarımız iftiralara inanmışlar. Seçmenimiz bize ne demiş anladık anlayacağız. Biz bu iftiralara maruz kaldık biz bu değiliz demek için yapılan bir çalışma.” 

Kampanya sürecine dair Akşener, “Miting olmayacak. Çok az bir oyu konsolide etmek  zorundayız. Yapacağımız iş tek tek ikna. Zaman çok az tek tek sizi ikna edeceğiz” ifadelerini kullandı.