Akran zorbalığı intihara sürükledi

Babası KHK ile işten atılan D.Ç., okulda 'terörist' denilerek zorbalık yapıldığı için intihar girişiminde bulundu. Ağır yaralanan D.Ç. yoğun bakımda tutuluyor.

Google Haberlere Abone ol

Evrim Deniz

KAYSERİ -  Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten atılan emniyet mensubu Y.Ç.'nin 14 yaşında lise birinci sınıfa giden kızı D.Ç., okuldaki akranları tarafından uğradığı zorbalığa dayanamayıp Kayseri’deki evlerinin beşinci katından atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Olaya ilişkin konuştuğumuz Kayseri KHK Platformu Sözcüsü Çiğdem Köse ayrıntıları Gazete Duvar'a aktardı.

'SEN TERÖRİSTSİN, AİLEN DE TERÖRİST'

KHK ile ihraç edilen emniyet mensubu Y.Ç., olaydan sonra tutuklanarak bir süre hapis yatıp tahliye edildi. Tahliye edilmesine rağmen işine geri dönemeyen Y.Ç'nin lise birinci sınıfa giden kızı D.Ç., daha önce zorbalığa uğradığı için okul değiştirmişti diye belirten Çiğdem Köse, süreci şöyle aktardı: "D.Ç. daha önce devlet okulunda okuyordu ve orada da ciddi manada zorbalığa maruz kaldı. Okul arkadaşları kendisine 'Sen teröristsin, ailen de terörist' gibi söylemlerde bulunuyordu. Zaten daha önce haksız yere babası işten atılan ve hapisteyken inanılmaz üzülen D.Ç., okulda da ayrı bir zor süreç yaşıyordu."

'TERÖRİSTLER TERÖRİSTLERE OY VERİR'

Devlet okulunda uğradığı zorbalıktan sonra ailenin Y.Ç.'yi özel bir okul olan İyi Dersler Koleji'ne kaydettiğini belirten Köse, "Orada da babasının KHK'lı olduğu öğrenildikten sonra zorbalık tekrar başladı. Özellikle seçim sürecinde ailesinin Millet İttifakı'na oy vereceğini söyleyen Y.Ç.'ye yine 'Zaten teröristsiniz, teröristlere oy veriyorsunuz" gibi ağır söylemler yöneltiliyor. Seçimden sonra bunalıma giren Y.Ç., 1 Haziran günü evlerinin 5. katından atlayarak intihar girişiminde bulundu. 3 gündür yoğun bakımda yatıyor. Durumu ağır" dedi.

'KHK'LILARA YÖNELİK SOSYAL BİR SOYKIRIM YAŞANIYOR'

14 yaşındaki kızlarının intiharindan sonra anne ve babanın çöktüğünü belirten Köse, KHK'ların her yaş grubunu etkilediğini  vurgulayarak şöyle devam etti: "14 yaşında bir çocuk babasının suçsuz olduğu kanıtlandığı halde yine kendisi gibi küçücük çocuklar tarafından 'terörist' yaftası yiyor. Bu insanlığa sığan bir şey değil. Maalesef şu an KHK'lılara ve ailelerine yönelik sosyal bir soykırım yaşanıyor. Bu çok acı ve çok ağır bir olay. Uzun zamandır toplumda yaratılan bu kutuplaştırma, kendinden olmayana 'vatan haini' ve 'terörist' demek artık küçücük çocukların bile örnek aldığı bir şey oldu."

'MİLLETVEKİLİ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ'

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu da D.Ç.'nin intihara sürüklenmesine sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kendisi de KHK'lı olan Türkoğlu, "KHK sadece bir emek kırımı değildir. Hukuksuzluktur, yaşamların çalınmasıdır. Aileniz de sizinle işkenceye tabi tutulur. Kayseri'de 15 yaşında bir çocuk okulunda babası KHK'lı olduğu için baskı gördü intihara sürüklendi. Şu an yoğun bakımda. Zulme karsı mücadeleye devam edeceğiz" dedi.