Akhisarspor'da kavga bitmedi, kayyım atandı

1. Lig'de zirveye oynayıp Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazanan, ardından çöküşe geçip 3. Lig'e kadar düşen Akhisarspor'a, 'usulsüz Genel Kurul' iddiasıyla açılan davada kayyım atandı.

2017-2018 sezonu Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ı yenen Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarpor Süper Kupa'yı kazanmıştı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Üç sezonda 3. lige kadar düşen Akhisarspor yönetimine kayyım atandı.

Akhisarhaber'in aktardığına göre bazı kulüp üyelerinin 'usulsüz Genel Kurul' iddiasıyla açtığı dava sonunda mahkeme kulübün mevcut yönetim kurulunun yetkilerini durdurdu. Mahkemenin Akhisarspor'un yönetimine atadığı kayyım 4 ay görev yapacak ve kulübü seçime götürecek.

'İSTANBULLU ÜYELERLE USULSÜZ KONGRE'

Kulübün eski avukatı Sezer Baylan "Akhisarspor artık temiz ellerde" diyerek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Usulsüz yaptığı İstanbullu üyelerle 28/03/2021 tarihli olağanüstü seçimli genel kurulda Başkan seçilen Evren ÖZBEY ve yönetiminin TFF 1. Ligde aldığı Akhisarspor’umuzu geçen sene TFF 2. Lige bu sene de TFF 3. Lige düşürmesi ve bu süreçte de 50 yıllık şanlı Akhisarspor’umuzun tarihine koca bir leke olarak anılacak 2 kara yıl yaşatması sonrasında dernek üyeleri Ali Dal ve Sedat Kumanova’nın Akhisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 2021/157 Es. Sayılı dosyası İle usulsüz genel kurulun iptali davası açılmıştı.

Bu sene Akhisarspor’umuzun 3. Lige düşmesine sebep olan ve Türk spor kamuoyunda 2 yıldır şanlı ve şerefli Akhisarspor’umuzun türlü şaibelerle, usulsüzlüklerle, kulüp içi huzursuzluklarla anılmasına sebep olan menajer Evren Özbey ve yönetimine karşı Akhisarspor’umuz ile ilgili haklı mücadelemizde Akhisar 2. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bugün (30.05.2022) mevcut Başkan ve yönetimin tüm yetkileri TEDBİREN DURDURULARAK, Akhisarspor’umuzda KAYYUM dönemi başladı.” (HABER MERKEZİ)