Akçakale'de 2,5 ayda 2 isim açıklandı: AK Partili belediye başkanı Yeniden Refah’tan aday oldu

Yeniden Refah Partisi, Urfa'nın Akçakale Belediye Başkanlığı için 2,5 ayda 2 aday açıkladı. AK Parti Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın YRP'ye geçiyle ilk açıklanan isim değişti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

URFA - Yeniden Refah Partisi, iki ay önce Urfa’nın Akçakale ilçesinde Belediye Başkan Adayı olarak Esat Özlü’nün ismini açıkladı. Ancak parti genel merkezi geçtiğimiz gün mevcut AK Parti Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya'nın istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne geçmesiyle adayını değiştirdi.

Yeniden Refah Partisi, Akçakale için yeni adayının Yalçınkaya olduğunu ilan etti ancak ismi 2 ay önce açıklanan Özlü, 'gerçek aday'ın kendisi olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Esat Özlü (solda)

'ADAYLIĞIMI KİMSEYE VERMİYORUM'

Özlü konuyla ilgili, “Adaylığımı kimseye vermem, bu durumu kabul etmiyoruz” dedi. Özlü, resmi adayın kendisi olduğunu söyleyerek "Biz bunu kabul etmiyoruz. Yarın bakacağız ve ona göre hareket edeceğiz. Vatandaşlarımızdan sağ duyulu olmalarını istiyoruz. Resmi aday benim. AK Parti'den istifa edenlerin Akçakale'de katılım sağlaması yapılırken, kendi kendilerine aday gösteriyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Değerli başkanımız Sayın Doktor Mehmet Fatih Erbakan beni 2,5 ay önce Akçakale Başkan adayı olarak atadı, biz ona itibar ederiz. Ben adaylığımı da kimseye vermiyorum” ifadelerini kullandı. 

Mehmet Yalçınkaya

'YENİDEN REFAH BİZİM İÇİN EN DOĞRU YER'

AK Parti'den istifa eden mevcut Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ise yaptığı açıklamada, "Adaylığım doğrudur. Az önce tören yaptık. Yapılan haksızlıkları gördünüz, millet sandıkta bu hırsızlığı düzeltecek. Bizim için Yeniden Refah Partisi en doğru yerdi. Bu nedenle başımıza neler getirdiklerini gördünüz. İddia ediyorum, Türkiye'nin en başarılı belediyesi, Akçakale Belediyesi'dir" diye konuştu.  

Ahmet Yetimoğlu

İL BAŞKANI YETİMOĞLU: GENEL MERKEZİN KARARI

Yeniden Refah Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Yetimoğlu, Akçakale Belediye Başkanlığı için daha önce bir isim belirlendiğini ancak Mehmet Yalçınkaya’nın AK Parti'den istifa etmesiyle adayın değiştiğini söyledi. Bu tamamen bizim dışımızda, il teşkilatımızın dışında gerçekleşen ve genel merkeze taşınan bir oluşum. Genel merkez de tavrını Yalçınkaya'dan yana gösteriyor. Listeler teslim edilmeden önce bu tür değişikliklere gidilebilir. Genel merkez, Yalçınkaya'yı aday olarak gösterdi” dedi.