Akbelen'de 11. gün: ODTÜ'lü öğrenci serbest, giriş yasağına itiraz

Akbelen'de ağaç kesimine karşı direnen ve dün gözaltına alınan ODTÜ'lü öğrenci serbest bırakıldı. Kesime karşı çıktığı için kendi memleketine girişi yasaklanan Deniz Gümüşel karara itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla Milas'a bağlı İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi amacıyla Akbelen Ormanı’nda yapılan kıyıma karşı bölge halkı ve çevre aktivistlerin başlattığı doğa nöbeti 11. gününe girdi. Dün Akbelen Ormanı'nda jandarma güçleri tarafından darp edilerek gözaltına alınan ve sabah saatlerinde savcılığa sevk edilen ODTÜ öğrencisi Tuğulka Köseoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Daha önce gözaltına alınıp memleketi olan Milas'a girmesi yasaklanan çevreci Deniz Gümüşel izin ise itirazda bulunuldu. İtiraz dilekçesinde şu ifadeler kullanıldı: 

“Tüm bu süreç boyunca (Milas Ören kara yolunun trafiğe kapatılması sureti ile yapılan protestolar dahil) 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırılıktan tek bir işlem yapılmamış, tek bir direnişçi bu suç yönünden soruşturulmamış ve 2911’e aykırılık iddiası ile ilgili soruşturma da açılmamıştır. Bu itibarla direniş alanında yürütülen eylem ve etkinliklerin barışçıl yöntemlerle gerçekleştiği, yasaya uygun bir şekilde hak kullanımı kapsamında olduğunun kolluk ve Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da kabulünde olduğu açıktır. İtiraz konumuz bakımından cevaplandırılması zorunlu olan sorun ise direniş alanında gerçekleşen eylem ve etkinliklerin 2911 sayılı yasaya aykırılığı iddia dahi olunmadığına göre kolluk görevlileri bu etkinliklere neden ısrarla onlarca kez müdahale etmektedirler." (HABER MERKEZİ)