Akbaşoğlu'ndan sözleşmeliye kadro ve EYT açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "Meclis açıldığında sözleşmelilerin kadroya alınması konusunu ele alacağız. EYT'lilerin durumu da çözümlenmiş olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Ekim ayında Meclisimiz açıldığında hemen gündemimize sözleşmeli personelin, mali ve sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle bu kesimin durumlarının yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olacak. Bu çalışmanın hemen akabinde EYT'li kesimin durumu ele alınarak bu da çözümlenmiş olacak" diye konuştu.

3 Temmuz'da 6 siyasi parti genel başkanının bir araya gelmelerinin ardından yapılan ortak açıklamaya da değinen Akbaşoğlu, "Vardıkları sonuç, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek'. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyle ilgili 'Cumhurbaşkanının, demokrasiye aşık bir kimse olması' gerektiği ile ilgili bir beyanları var. Çok somut bir soru soruyorum, bu cevabı arıyorum ama bulamıyorum. Bütün bu 6+1 ittifakın bileşenleri demokrasiye aşık Cumhurbaşkanı adayını kime seçtirecekler? Millete mi, Meclis'e mi?" diye sordu. (HABER MERKEZİ)