AK Parti'ye geçen Halil Aslan pişman oldu: İntiharın eşiğine geldim

Urfa'da Anavatan Partisi il başkanı iken istifa edip AK Parti'ye geçen Halil Aslan AK parti yönetiminde yer almayınca duruma isyan etti. Aslan intihar etmeyi düşündüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

URFA - Genel seçimlerden bir hafta önce partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçen eski Anavatan Partisi Urfa İl Başkanı Halil Aslan AK Parti Urfa il yönetimi listesinde kendisine yer bulamayınca psikolojisi bozuldu.

14 Mayıs seçimlerinde partisinden toplu bir şekilde istifa ederek AK Parti’ye geçen ve beraberindeki partililerle Cumhur İttifakı için oy toplayan Halil Aslan AK Parti il başkanlığına aday oldu. Ancak Aslan değil başkan olmak yönetim listesinde dahi yer alamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile Urfa İl Başkanlığı’na asaleten atanan İhsan Delioğlu’nun belirlediği yeni yönetimde yer alamayan Aslan yaşananlar nedeni ile intihar etmenin eşiğine geldiğini söyledi.

'HAYATINDA AK PARTİ'YE HİÇ OY VERMEMİŞLER YÖNETİMDE'

Halil Aslan, “İl yönetiminde bulunan arkadaşlarımızın bazıları AK Parti'ye hayatında belki oy vermemiş. İl yönetimine girmiş bazılarının kaç oyu var acaba listedekiler nasıl girdi, neye karşılık?" diye sordu.

'ÖLÜMÜ DAHİ GÖZE ALDIM'

Psikolojisinin iyi olmadığını söyleyen Aslan "Ben ofiste yatıp kalkıyorum. Ben bu listeye girmememe rağmen kaç defa ölümü göze aldım, çalıştım. Umarım bunları atlatacağız ama devlet büyüklerimiz görüyor özellikle Sayın cumhurbaşkanımız lütfen bu listeyi bir incelesinler" dedi. Aslan İl başkanının kente hakim olmadığını da iddia etti

'HAKKIMIZI YEDİLER'

6 yıldır Anavatan Partisi'nde çalıştığını söyleyen Aslan "Cumhurbaşkanımızın bir çağrısı ile birlik beraberlik memleket için Türkiye için Mekke için Kudüs için Medine için bir çaresini yaparak milletvekillerimiz belediye başkanlarımız ile görüşerek seçime bir hafta kala AK Parti'ye geçiş yaptık.

13 ilçemiz 14 tane milletvekili aday adayımız bir hafta kala AK Parti'ye geçtik. Buna rağmen ne şahsımı ne de iki tane arkadaşımı, hiçbirimizi yönetime almadılar. Bir haksızlığa bir vefasızlığa uğradık. Bizi hiçe saydılar. AK Parti'ye çok büyük desteğimiz oldu, farklı partiler bize maddi- manevi destek vermesine rağmen biz elimizin tersiyle iterek sayın cumhurbaşkanımızın yanında olduk, milletvekillerimizin yanında saf durduk. Ama şu an bizi hiçe saydılar. Ben şahsım olarak il başkanına hakkımı helal etmiyorum. Ama dediğim gibi ben her zaman devletimin yanındayım" diye konuştu.