AK Parti'nın 'ıskartaları': Mehmet Şimşek'in peşinden niye koşuyorsun?

Karar yazarı İbrahim Kahveci, Erdoğan'ın AK Parti'nin kurucu kadrosuna "ıskarta" demesini eleştirdi, "Şimdi ıskarta dedikleri ekiplerin olduğu dönem AK Parti'nin en parlak dönemi..." diye yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millet İttifakı içindeki eski AK Partilileri "ıskarta" olarak nitelemesi eleştirilere neden oldu. AK Parti'nin kurucu ekibi içinde yer alan ve bir dönem başarı kadrosu olarak sunulan isimlere yönelik bu nitelemeyi değerlendiren Karar yazarı İbrahim Kahveci, Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'le görüşmelerini gündeme getirdi, "Gerçekten seviye buralara mı düştü?" diye yazdı. Kahveci'nin "AK Parti'nin 'ıskartaları'" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Konu şu: AK Parti’nin ıskartaları ile beraber kurulan Millet İttifakı vizyon çiziyormuş. Iskartalar ile çizilen vizyon da neymiş.

Burada kilit isim: Iskartalar....

Yani ıskarta demek değerini yitirmiş, vasfını kaybetmiş ve bir bakıma hurdaya-çöpe atılmış kişiler.

Bunu yazıyorlar... Ama aynı kafa bir dönemin en büyük ıskartası olan Mehmet Şimşek’in peşinden Erdoğan’ın adeta koşturduğunu göremiyor.

Ve daha da önemlisi şu: Şimdi ıskarta dedikleri ekiplerin olduğu dönem AK Parti'nin en parlak dönemi...

Acaba gidenler mi ıskarta yoksa kalanlar mı posa...

Bunu en iyi kim bilir? Mesela eskinin Cumhurbaşkanı dedikleri Abdullah Gül bilir... Çünkü sayın Gül bu gözle görülen ilk liderdi.

***

Şunu sormak lazım: Gerçekten seviye buralara mı düştü?

İnanmak istemiyorum...

Yola çıktıklarına ıskarta deyip atıyorsun ve yolda bulduklarını gözbebeği yapıyorsun ve bununla da övünüyorsun.

Bir yapının yıkıma giden durumunu daha güzel nasıl anlatabilirlerdi.

Iskartaya giden sadece parti (AK Parti) olsa mesele değil... İslami değerleri, ahlakı, sevgiyi, saygıyı, güzelliği asıl ıskartaya çıkartıyorlar asıl mesele bu...

Saygı duyulan, güvenilen, alim bir zemini bulanan yılların birikimini bir kişinin siyasi hırsı uğruna ıskartaya çıkartıyorlar.

Maalesef buna da seviniyorlar." (HABER MERKEZİ)