AK Parti'nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu mu?

İYİ Parti'den AK Parti'ye geçen milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağı iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

Şenay Yıldırım

ESKİŞEHİR - Eskişehir'de, dün gece sosyal medyada AK Partili isimler tarafından 'Eskişehir'e çok yakışacAK' paylaşımları yapılmaya başlandı. Söz konusu paylaşımların Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu için yapıldığı öne sürülüyor.

AK Partili kaynaklar, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 ilin büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacağını, bunların içinde Eskişehir'in de bulunduğunu aktardı. AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayının ise AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu olacağı öne sürüldü.

Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti'den istifa ederek geçtiğimiz kasım ayında AK Parti'ye katıldı. Hatipoğlu, o dönemki istifasını sosyal medyada şu sözlerle duyurmuştu: "İdris Nebi Hatipoğlu, açıklamasında, "Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum."