Emniyet Sen'den 'haberler asılsız' diyen AK Partili Hatipoğlu'na: Çok şaşırmanıza gerek yoktu

AK Partili Nebi Hatipoğlu, fabrikasına polis koruması haberlerinin asılsız olduğunu savundu. Emniyet Sen, "Sahibi olduğunuz fabrikanın yazışmalarına bakarsanız şaşkınlığınız da gitmiş olur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Emniyet-Sen ve Polisin Sesi Platformu tarafından gündeme getirilen Eskişehir'de AK Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun fabrikasına polis koruması tahsis edildiği iddiası tepkiye neden oldu. Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Polisin Sesi Platformu, Hatipoğlu'na koruma tahsis edildiğine dair belgenin bir kısmını yayınladı.

HATİPOĞLU İDDİALARI YALANLADI: 'MAKSATLI OLARAK ORTAYA ATILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Söz konusu haberlerin ardından Hatipoğlu Eskişehir'de yerel bir gazeteye açıklamada bulundu. Özel koruma sayısının artırıldığı ve fabrikasına polis koruması tahsis edildiğine ilişkin iddiaların doğru olmadığını savunan Hatipoğlu, sahip olduğu fabrikanın önüne koruma tahsis edildiği, yakın korumalarının artırıldığı yönündeki haberleri görünce çok şaşırdığını dile getirdi. Fabrikasının jandarma bölgesinde bulunduğunu, polisin görev alanı içinde olmadığını aktaran Hatipoğlu, “Bu tür iddiaların maksatlı olarak ortaya atıldığını düşünüyorum. Polis korumasının artırılması, fabrikamda polis güvenliğinin oluşturulması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

'TEM VE İSTİHBARAT EKİPLERİ DE GÖREVLENDİRİLDİ'

Polisin Sesi Platformu da Hatipoğlu'nun açıklamasına yanıt verdi. Belgelerin ortada olduğu ifade edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Nebi Hatipoğlu’nun şahsı ile ilgili olarak herhangi bir sorunumuz yoktur. Bu sebepten yaptığımız haber de 'maksatlı' değildir. Amacımız polislerin gereksiz yere görevlendirmelerle uğraşmak yerine, kendi işini yapması ve iş yükünün az olduğu bir ortamda çalışmasıdır. Böylece Eskişehir halkının huzur ve güvenliği de daha rahat sağlanmış olur. Polisinsesi.org haber servisi olarak birinci ve en önemli ilkemiz belgelere dayalı haber yapmaktır. Yaptığımız her iki haberde de Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünün 08.12.2023 tarihli görevlendirme yazısını paylaşarak tartışmalara ve şüpheye yer bırakmamaya özen gösterdik.


Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünün 08.12.2023 tarihli yazısında fabrikada güvenlik önlemi alınması için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan EUROPEN Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli işyerinin Valiliğe dilekçe verdiği görülmektedir. Sayın Milletvekili, fabrikanın önüne koruma tahsis edildiği ve yakın korumalarının artırıldığı yönündeki haberleri görünce çok şaşırmanıza gerek yoktu. Sahibi olduğunuz EUROPEN isimli fabrikanın yazışmalarına bakarsanız şaşkınlığınız da gitmiş olur. Sayın Milletvekili, hatta aşağıda detaylarını açıklayacağımız görevlendirme yazısındaki içerikleri görünce daha da şaşıracağınızı düşünmekteyiz. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü'nün 08.12.2023 yazısında EUROPEN isimli fabrikanın vardiya değişimleri esnasında polis ekipleri görevlendirilmiş hatta resmi polis ekipleri hariç; Terörle mücadele ekipleri, istihbarat ekipleri, güvenlik şube ekipleri de yarım saat önceden aynı fabrika önünde görevlendirilmişlerdir.”