AK Partili Yıldırım: Boğaza dünyanın en uzun köprüsünü yaptık

Binali Yıldırım: Biz, şehitlerimize bir hatıra olsun diye 'Çanakkale geçilmez' dediğimiz boğaza dünyanın en uzun köprüsünü yaptık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 'Aksakallılar Heyeti Başkanı' olarak Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı'nın (TDPV) ATO Meclis Salonu'nda Uluslararası Çanakkale Dayanışması projesi kapsamında düzenlediği "Şehitlerimize Vefa ve Anma" etkinliğine katıldı.

AA'nın aktardığına göre burada bir konuşma yapan Yıldırım "Son 10 yılda terörü tamamen ülke gündeminden çıkartmak için büyük bir çaba gösterdiklerini" belirterek "Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra terörle mücadelede yeni bir stratejiyi hayata geçirdik. O strateji, artık savunma amaçlı değil taarruz amaçlı mücadele yapılacaktır. Bu aslında işin dönüm noktasıdır" dedi.

'ŞEHİTLERİNİZE HATIRA OLSUN DİYE' 

Çanakkale'nin 100 yıl sonra savaşlarla değil büyük eserlerle anılmaya başlandığını söyleyen AK Partili Yıldırım şöyle devam etti: "Biz, şehitlerimize bir hatıra olsun diye dünyanın 'Çanakkale geçilmez' dediğimiz boğaza dünyanın en uzun köprüsünü yaptık. Orta açıklığı 2023 metre, köprü kule boyları 318 metre, bütün bunlar Çanakkale'yi ve Cumhuriyetin 100'üncü yılını hatırlatıyor. 318 ile yani Mart ayının 18'i büyük Çanakkale Deniz Zaferi'ni hatırlatıyor. Bunlar artık düşmanlığın değil kardeşliğin köprüsü olarak anılsın diye bu eserleri şehitlerimizin hatırası için hayata geçirdik. Dünyada ilklerle anılan bu eseri, Çanakkale şehitlerinin torunları olarak yapmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. (HABER MERKEZİ)