AK Partili Şamil Tayyar: İmamoğlu davası seçim sonrasına ertelenmeli

AK Partili Şamil Tayyar'dan İmamoğlu paylaşımı: "Davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar, hakkında siyasi yasak talep edilen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü duruşması öncesinde, "İmamoğlu davası, hukuki yanı bir tarafa, siyasi sonuçlar üretebilecek bir dava. Kaldı ki kararın seçimden önce kesinleşmesi ihtimal dışı. Hal böyleyse, bu davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum" paylaşımında bulundu.

İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı ve hakkında siyasi yasak talep edilen bugünkü duruşması öncesinde AK Parti MKYK Üyesi Tayyar'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Tayyar, "İmamoğlu davası, hukuki yanı bir tarafa, siyasi sonuçlar üretebilecek bir dava. Kaldı ki kararın seçimden önce kesinleşmesi ihtimal dışı. Hal böyleyse, bu davanın seçim sonrasına ertelenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Bugün görülecek duruşma, İstanbul Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde gerçekleştirilecek. İmamoğlu'na 4  yıl 1 aya kadar hapis cezası verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "siyasi yasak" içeren 53. maddesinin de uygulanması isteniyor. (HABER MERKEZİ)