AK Partili Darıca Belediyesi işçilerin bayram ikramiyelerini yatırmadı

AK Partili Darıca Belediyesi, işçilere Ramazan Bayramı öncesi yatırması gereken ikramiye ücretlerini bayramın üzerinden 23 gün geçmesine rağmen hala yatırmadı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yeniden AK Partili Muzaffer Bıyık’ın başkan seçildiği Darıca Belediyesi, Ramazan Bayramı’ndan önce yatırması gereken bayram ikramiyelerini hala yatırmadı.

CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Serkan Güven’in konuyla ilgili verdiği soru önergesi üzerine Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta ikramiyeleri yatırmayı planladıklarını söyledi.

'KURBAN BAYRAMI’NA KALMAYACAĞINI UMUYORUM'

Kurban Bayramı yaklaşırken henüz Ramazan Bayramı ikramiyelerinin yatırılmamasına tepki gösteren CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan, seçim dönemi belediye imkanlarının hoyratça seçim çalışmasına kullanıldığını belirtti. Özaltan, “İkramiyelerin Kurban Bayramı’na kalmayacağını umuyorum ve buradan Sayın Bıyık’a sesleniyorum: Belediye personelini zaten var olan enflasyona ezdirdiğiniz yetmiyor gibi bir de ikramiyelerini düzensiz ödemekten derhal vazgeçin. Yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında personeli, ihtiyaç kredilerine mecbur bırakılmamalıdır. Seçim öncesi siyasi ikbal için bol keseden dağıtmanın bedeli memur ve işçi personel maaşlarından çıkartılamaz” dedi.