Kocaeli'nde AK Parti’den MHP’ye 9 belediye başkan yardımcılığı

Yerel seçimlerin ardından AK Parti, Kocaeli'nde kazandığı 9 ilçede MHP’ye başkan yardımcılığı verdi. Daha önce bu rakam 12 olarak duyurulmuştu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - 31 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Kocaeli özelinde AK Parti ve MHP arasındaki anlaşma yeniden gündem oldu. Zira AK Parti, Kocaeli'nde kazandığı 9 ilçede MHP’ye başkan yardımcılığı verdi. 

Ancak anlaşmaya göre MHP, aday çıkarmayarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için 12 ilçe belediyesinde başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri talep etmiş, bu teklif AK Parti yönetimi tarafından kabul edilmişti. Yerel seçimlerde AK Parti, Kocaeli’deki 12 ilçe belediyesinden 9’unda seçimi kazandı. İzmit, Derince ve Karamürsel belediyeleri ise CHP’li adaylar tarafından kazanıldı.

AK Partili belediye başkanları, mazbatalarını aldıktan sonra ilk iş olarak yeni başkan yardımcılarını atadı. Buna göre MHP, seçim öncesi sözünü aldığı ilçe belediye başkan yardımcılıklarına kavuştu. Kocaeli’de 9 ilçede MHP’li isimler başkan yardımcısı olarak atandı.

HANGİ MHP’LİLER BAŞKAN YARDIMCISI OLDU?

Başiskele Belediyesi’nde Halit Bayhan, Çayırova Belediyesi’nde Ercan Aslan, Darıca Belediyesi’nde Kenan Paltacı, Dilovası Belediyesi’nde Cihan Sevinç, Gebze Belediyesi’nde Şener Akın, Gölcük Belediyesi’nde Samet Sırma, Kandıra Belediyesi’nde Abdülkadir Köksal, Kartepe Belediyesi’nde Enes Emengen ve Körfez Belediyesi’nde Ahmet Erdemir MHP’li belediye başkan yardımcıları oldu.

 

Öte yandan seçimlerde kaybedilen ilçelerden İzmit’te Fatih Galyan, Derince’de Haluk Akyüz ve Karamürsel’de Mehmet Kaya Aktaş belediye başkan yardımcılığı sözü verilen isimlerdi. Bu isimler ise başkan yardımcısı olamadı fakat meclis üyesi olarak seçildi.