AK Partili belediyeye İslamcı derneklerden festival tepkisi

Konya’da muhafazakar 8 STK, AK Parti yönetimindeki Hüyük İlçe Belediyesi'nin düzenleyeceği Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali’ne karşı ortak bildiri yayımladı.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya’da 8 muhafazakar sivil toplum kuruluşu kentte yapılacak olan festivalleri hedef aldı. Ortak bildiri yayımlayan STK’lar, ülke ve kentteki yöneticilere festivallerin iptali çağrısında bulundu.

Bildiride ayrıca Konya’nın Hüyük ilçesinde 15-17 Eylül tarihlerinde Yasemin Özol, Irmak Arıcı, Sakiler, Yunus Emre, Oğuz Boran ve Ece Mumay gibi ünlü sanatçılarında da katılacağı Kırmızı Altın Geleneksel El Sanatları ve Gençlik Festivali’nin de iptal edilmesi istendi.

'YASAL İTİRAZ VE EYLEM HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ'

STK’ların yayınladıkları ortak bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz ve şehirlerimizin yöneticilerini, mahalle ve ilçelerde dahi yaygınlaşan ahlaki yozlaşmanın ürünü festivallere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Hayat tarzlarından düşüncelerine kadar değerlerimizi her fırsatta ayaklar altına alan, eşcinsellikten alkol kullanımına kadar her türlü günahı meşrulaştırmaya çalışan zevat ile gençlerimizin buluşturulmasını doğru bulmuyoruz. Bütün toplumun ilim ve ahlak ile yetişmesini beklediği gençlerin, hiçbir sanatsal geleneğe yaslanmayan, bu toprakların örtüsüne ve inancına uymayan, yabancı kültürlerden beslenmiş mevzuhur kişilerle buluşturulmasını çelişkili bir tutum olarak görüyoruz. Ekonomik zorluklarla boğuşan devletin ve milletin asli kaynaklarının festival ya da başka şekilde anılan bu işlere aktarılmasının helal olmadığına inanıyoruz. İnançlı gençler olarak Konya Hüyük’te icra edilecek festivalin derhâl iptal edilmesini talep ediyor, diğer türlü yasal itiraz ve eylem haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ilan ediyoruz."

 

Etiketler festival konya