AK Partili belediye başkanına tacizden uzaklaştırma cezası

Gülüç Belediye Başkanı Demirtaş hakkında, iki personele tacizde bulunduğu iddiasıyla uzaklaştırma kararı verildi. Tacize uğradığını öne süren kadınlar, karar sonrası baskının arttığını söyledi.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş
Google Haberlere Abone ol

Mustafa Özdemir

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı AK Partili Gülüç Belediyesi’nde çalışan Duygu K. ve Nur Y., belediye başkanının tacizine uğradıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında verilen uzaklaştırma kararı sonrası baskının arttığını belirten iki kadın, yaşadıklarını videoya çekip sosyal medyada paylaştı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

İddiaya göre, Gökhan Mustafa Demirtaş, 2017 yılında belediyeye işe aldığı iki kadına farklı tarihlerde tacizde bulundu.

Duygu K., Demirtaş hakkında taciz iddiasıyla Ereğli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Duygu K., yaşadıklarını AK Partili Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'na anlattı.

Bu dönemde, Gülüç Belediyesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Ferihan Şenol, taciz iddiaları karşında Belediye Başkanı Demirtaş hakkında işlem yapılmadığı için partisinden istifa etti.

2 KEZ UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Taciz ve tehdidin devam etmesi üzerine Duygu K., ve Nur Y., 22 Şubat 2023 tarihinde Ereğli Aile Mahkemesi'ne başvurarak Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında iki ay süreyle uzaklaştırma cezası aldı. Ancak uzaklaştırma kararına rağmen bu süreçte de tehditlerin devam ettiğini öne süren Duygu K. ve Nur Y., aynı mahkemeden bu kez üç ay uzaklaştırma cezası aldı.

Belediye başkanı hakkında alınan uzaklaştırma kararı sonrasında baskı ve mobingin arttığını belirten kadınlar, video çekerek sosyal medyadan paylaştı.