AK Partili başkan şikayet etti: MHP İl Başkanı'na 'tefecilik' cezası

AK Partili Bingöl Ilıcalar Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök'ün şikayeti üzerine açılan davada, MHP İl Başkanı Nurettin Varol'a 'tefecilik' suçundan 3 yıl, 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- İktidardaki 'Cumhur İttifakı'nın Bingöl'deki iki yerel temsilcisi 2021 yılında tefecilik davasında karşı karşıya geldi.

Bingöl Ilıcalar Belediye Başkanı olan Mehmet Akif Günerigök, MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babası hakkında ‘tefecilik’ iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

+ Gerçek'in haberine göre, AK Partili başkan 2013 yılında ticaretle uğraştığı sırada, hakkında suç duyurusu bulunduğu MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babasından 60 bin Euro, 135 bin ve 80 bin TL borç aldı. Bunun karşılığında da senet imzaladı. AKP’li başkan paranın bir bölümü ödeyemeyince MHP'li başkan icra yoluna başvurdu ve Günerigök’ün maaşına haciz kondu.

'BABA-OĞUL TEFECİLİK YAPIYOR'

2021 yılında AKP’li Mehmet Akif Günerigök, “Baba-oğul tefecilik yapıyor” iddiasıyla suç duyurusu yaptı. Bunun üzerine MHP Bingöl İl Başkanı Nurettin Varol ve babası Abdullah Varol hakkında Bingöl 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Suçlamaları kabul etmeyen MHP’li başkan ve babası, yerel mahkemeden çıkan mahkûmiyet kararını istinaf sıfatıyla Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi'ne taşıdı.

Dosyayı inceleyen Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 6. Ceza Dairesi, yargılama devam ederken davanın sanığı olan MHP’li başkanın babası Abdullah Varol hakkındaki davanın ölüm nedeniyle düşmesine karar verdi.  

İSTİNAF KARARI ONADI

MHP İl Başkanı Nurettin Varol yönünden başvuruyu değerlendiren mahkeme, istinaf başvurusunu “esastan reddine” karar verdi. İlk derece mahkemenin kararında usul ve yasaya aykırı herhangi bir hususun bulunmadığını belirten mahkemenin oy birliğiyle aldığı kararıyla ceza kesinleşmiş oldu. (HABER MERKEZİ)