AK Partili Akbaşoğlu: Milli Görüş gömleğini çıkarıp zırhını kuşandık

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "Biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz. Ama takiyecilerle bizim durumumuz asla bir değil" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’ndaki 2023 bütçesi görüşmelerinde yaptığı konuşmada, "Şimdi, bir gömlek değiştirme meselesi gündeme geldi. ‘Tatlı su falan filan’ gibi. Herkes eksik anlamış o meseleyi. Biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz. Görmüyor musunuz, yedi düvelle mücadele ettiğimizi. Biz, asla dini kullanan değil, o güzel dinimizi eksiğimizle, kusurumuzla, yanlışlarımızla ama samimiyetle yaşamaya çalışan insanlarız. Ama takiyecilerle bizim durumumuz asla bir değil” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapılıyor. Genel Kurul’da söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Yıl sonuna kadar 500 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ve EYT’li kardeşlerimizin durumlarının yasayla düzenlenmesine hep beraber şahit olacağız. Aldatmaca, kandırmaca, yalan, iftira üzerine kurulmuş algı ve illüzyon siyaseti değil, hak ve hakikat üzerine bina edilmiş ilkeli siyaset yürütüyoruz” diye konuştu.

ANKA'nın haberine göre Akbaşoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

UCUBE ÖTESİ BİR SİSTEMİ DAYATMAYA ÇALIŞIYOR: "Milletimizin oylarıyla yürürlüğe giren, 4 yıldır uygulanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, millet iradesine ‘Ucube’ diyen Altılı Masa, ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ adı altında gerçekten ucube ötesi bir sistemi dayatmaya çalışıyor. Yüzde 50 artı 1 ile doğrudan millet tarafından seçilen cumhurbaşkanının üzerinde çoklu vesayet sistemini öneriyorlar. Baş vesayetçi konumuna da Altılı Masa’yı koyuyorlar. Yürütmeyi çift başlı hale getiriyorlar… Teklifinize bakıldığında; neyi güçlendiriyorsunuz? Yürütmeyi güçlendiriyorsunuz.            

HERKESİN ESERİ RÜTBESİNDE GÖRÜLÜR: Bir seneyi aşkındır dedik ki Altılı Masa’ya, ‘Söyleyin, teklif ettiğiniz Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde cumhurbaşkanını kim seçecek’ diye. Halk mı, parlamento mu? Halkın elinden bu yetkinin alınmasına haklımız rıza göstermeyeceği için bir yazılı beyanda bulundunuz. Ancak onun da çelişkilerini kendi aranızda hâlâ tartışıyorsunuz… Burada gelip, ne yapılacağı da anlatılmalıydı, Altılı Masa’nın ne yapmak istediğiyle. ‘Herkesin eseri rütbesinde görülür’ dendi. Doğrudur. Sizlerin bu millete vereceği nedir? TOGG’un yerine heykelini yapmak mı? baraj yerine musluk takmak mı?

TAKİYECİLERLE BİZİM DURUMUMUZ ASLA BİR DEĞİL: Şimdi, bir gömlek değiştirme meselesi gündeme geldi. ‘Tatlı su falan filan’ gibi. Herkes eksik anlamış o meseleyi. Biz, milli ve yerli politikalarla bugüne kadar geldik. Biz, Milli Görüş gömleğini çıkarıp, Milli Görüş zırhını kuşanarak yedi düvelle mücadele veriyoruz. Görmüyor musunuz, yedi düvelle mücadele ettiğimizi. Biz, asla dini kullanan değil, o güzel dinimizi eksiğimizle, kusurumuzla, yanlışlarımızla, ama samimiyetle yaşamaya çalışan insanlarız. Ama takiyecilerle bizim durumumuz asla bir değil.”

CHP’Lİ ALTAY: HEDEFE ULAŞMAK İÇİN 'PAPAZ ELBİSESİ GİYERİM' DİYEN ZİHNİYETİN MENSUPLARISINIZ

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AK Partili Emin Akbaşoğlu’nun kendilerine yönelik sözleri ve bütçeye ilişkin değerlendirmelerini eleştirerek, “Allah aşkına 600 milyar peşin açığı olan bütçenin bereketi mi olur Akbaşoğlu? Peşin açık vermiş. Gömlek değiştirmeye gelince, sen bırak gömleği, geçtik gömlekten. ‘Hedefe ulaşmak için papaz elbisesi giyerim’ diyen bir zihniyetin mensuplarısınız ya. Tayyip Erdoğan’ın şu sözü çok doğru, evet ‘dünya beşten büyüktür’. Ama Türkiye de ‘beşli çete’den büyüktür” diye konuştu.

'KİMİN BAŞKA ÜLKE SARAYLARINDAN MEDET UMDUĞUNU BİLİYORUZ'

“Hangi saraydan medet umarsınız, bakın burası önemli” diyen Altay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a söylediği sözleri anımsatarak, şunları belirtti:

“İki şey sordum, bir Sayın Erdoğan partisini kurduktan 6 ay sonra ABD’ye New York ve Washington’a niye gitti? Kimlerle görüştü, iki? Yanında kimler vardı, üç? Ne görüştü, dört? Siyaset şeffaflıktır. Daha sonra, seçimden bir gün sonra, Sayın Cumhurbaşkanına dedim ki ‘Tayyip Erdoğan ABD yetkilisine bu mektubu yazdı mı? Böyle bir mektup orta yerde dolaşıyor, bunu niye yalanlamıyorsunuz?’. Bunu daha önce de söyledim ama sükut ikrardan gelir, cevap yok.  Kimin başka ülke saraylarından medet umduğunu biz de biliyoruz, Türkiye de biliyor.

Yaptığınız yol, köprü, baraj. Allah razı olsun. Ne var, tünel var, köprü var, baraj var, havalimanı var. Akbaşoğlu, bunları söylüyorsun, bunların büyük çoğunluğunu yap- işlet ve devret ile yapıyorsunuz. Müteahhit yapıyor, milletten toplayıp veriyorsunuz. Peki özeleştirmeden elde edilen 77 milyar dolar para nerede Akbaşoğlu? Bu para ile bu yaptığınız tünelin, barajın, havalimanın tam 10 katını yapardınız.” (HABER MERKEZİ)