AK Parti’den Davutoğlu’na İnce benzetmesi: İnce CHP’den neden gönderilmişse benzer sorun bizimkinde de vardır

CHP’li Engin Özkoç, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanken görev alınmasını eleştirdi. AK Partili Bülent Turan, “Muharrem İnce bu partiden niye gönderilmişse benzer sorun bizimkinde de vardır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ile CHP Grup Başkanvekilleri arasında ‘millet iradesi’ tartışması yaşandı.

TBMM’de söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, ekonomik sorunlara vurgu yaparak AK Parti’ye yüklendi. Yaşanan ekonomik krizin ülkenin iyi yönetilememesinden kaynaklandığını söyleyen Özkoç, “Biz, gıdayla ilgili, tarımla ilgili, sanayiyle ilgili, enerjiyle ilgili, eğitimle ilgili bütün krizlerin neden yaşandığını gayet iyi biliyoruz. Nedeni, AKP iktidarı Türkiye'yi yönetemiyor. Bunun için bir tek şey gerekiyor, millet iradesi. Millet iradesinden AKP iktidarı daha fazla kaçamaz, kaçmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

‘CHP’NİN MİLLET İRADESİ TALEBİNDEN MUTLUYUZ’

Özkoç’un ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'nin millet iradesi talebinden, sürekli seçim sandığı vurgusu yapmasından mutlu olduklarını dile getirerek, “Engin Bey başkanımız da "millet iradesi" "millet iradesi" diye ısrarla altını çizdi. Geçmiş dönemlerde sandık dışı yollar aradıklarını, farklı süreçlerde olduklarını biliyoruz. O yüzden, böyle olmasını memnuniyetle ifade ediyoruz. Milletin kararı baş göz üstünedir. Sandık, zamanı geldiğinde, milletin önüne gelecektir” diye konuştu.

CHP DAVUTOĞLU’NU HATIRLATTI

Turan’ın sözlerine yanıt veren Özkoç, “Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde, seçilmiş bir başbakanın gene o partinin lideri tarafından görevden alındığı hiç görülmemiştir; seçilmiş belediye başkanlarını da görevden aldığı hiç görülmemiştir” diye seslendi.

Bülent Turan, “seçilmiş başbakanın görevden el çektirildiği” ifadesini doğru bulmadığına vurgu yaptı, “Tam tersine seçilmiş MKYK yapılan yanlışlara el koymuştur” dedi.

CHP grubu tarafından ‘açık konuşması gerektiği’ ifade edilen Turan, konuşmasının devamında “Ya, Muharrem İnce bu partiden niye gönderilmişse benzer sorun bizimkinde de vardır” açıklamasında bulundu. Özkoç ise bu sözlere karşılık, “Muharrem İnce kendisi gitti” cevabını verdi.

‘BUGÜN İLGİLİ KİŞİLER ENGİN ÖZKOÇ BEY'İN MASA ARKADAŞIYSA NE KADAR DOĞRU YAPTIĞIMIZI GÖRMÜŞ OLDUK’

Bunun üzerine Turan da Özkoç’a, “Partilerde kavga olur, tartışma olur ama seçilmiş MKYK partinin gidişatına seçilmiş organ olarak el koymuştur ve adım atmıştır. Yapılan işler bizim işlerimiz. AK Parti kendi iç tartışmalarını yeri geldiğinde yetkili kurullarında tartışmış ve gereğini yapmıştır; bu da demokratik bir haktır. O MKYK'da ben de vardım, o imzayı ben de verdim. Yapılan yanlışlar ve o günkü adımlar sonrası ortaya çıkan tabloda ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk. Bugün eğer o ilgili kişiler Engin Özkoç Bey'in masa arkadaşıysa ne kadar doğru yaptığımızı görmüş olduk” sözleriyle karşılık verdi.