AK Parti'den AYM'nin HDP kararına ilişkin ilk açıklama: Zaaf oluşturacak bir karar

AK Parti MKYK toplantısının ardından açıklama yapan Ömer Çelik, AYM'nin Yargıtay tarafından HDP'ye yönelik 'hazine yardımına bloke' talebini reddetmesine ilişkin karara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, AYM'nin Yargıtay'ın HDP'nin Hazine yardımının bloke edilmesi talebine ilişkin karar verilmesine yer olmadığına hükmetmesine "AYM bu kararı ile teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak karar almıştır" dedi. 

Çelik’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

131 BİN KONUTUN İHALESİ YAPILDI: "Şehirlerimizi afetlere hazırlıklı hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Siyasi irade bu çalışmaları yürütmekte. Milyonlarca binada incelemelerde bulunuldu. Hasarın giderilmesi amacı ile 680 bin konut inşa edilecek. Konutları teslim etmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 131 bin konutun ihalesi yapıldı. Köy evleri olarak 168 bin180 konut yapılması ön görüldü. 4 milyon kişiye Yemek hizmeti sürdürülmekte. 9 bin 105 iş yerinin yapılması tamamlandı. 

KİRALARLA İLGİLİ İLETİLEN PROBLEMLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ: Türkiye dünyadaki küresel ekonomik sorunlardan, pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın olumsuz etkilerinden ekonomik olarak etkilendi. Seçim zamanında vatandaşlarımıza güçlü bir şekilde söyledik; bu tablodan vatandaşlarımızın ekonomik olarak olumsuz etkilendiğinin farkındayız. Ve bunları yine 'Cumhurbaşkanımızın dirayetli siyasetiyle, kadrolarımızla biz çözeceğiz. Hem enflasyonla hem de hayat pahalılığıyla ilgili sıkıntıları hem bu küresel gelişmelerden, pandemiden ve Rusya- Ukrayna Savaşı'ndan dolayı ortaya çıkan bu sıkıntıları gidermek için güçlü bir şekilde seçimden sonra bu mücadeleyi sürdüreceğiz' demiştik. Vatandaşlarımız şunda müsterih olsunlar; kiralarla ilgili olarak bize ilettikleri bütün şikayetleri yakından takip ediyoruz. Bu konudaki mücadelemizi, ivmesini artırarak ve etkisini genişleterek devam ettireceğiz.

ENFLASYONUN TEK HANEYE İNDİĞİNİ GÖRECEĞİZ: Bütün paydaşlarla birlikte enflasyonun tek haneye inmesi için yine hükümetimiz Türkiye Yüzyılı'nı kucaklayacak politikaları hayata geçirecek. Seçimden önce söylediğimiz gibi, bundan sonra da bu sorunları biz çözeriz dedik. Enflasyonun tek haneye indiğini göreceğiz.

SURİYE İLE NORMALLEŞME GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE DESTEKLENMEKTEDİR: Haziran'da Astana'da bir toplantı yapılacak. Türkiye, Rusya, İran, Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları katılacak. Biz siyasi süreci desteklemeye devam ediyoruz. 10 Mayıs'ta bir yol haritası hazırlanmıştı. Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme güçlü bir şekilde desteklenmektedir. Türkiye ile Mısır arasında yürüyen normalleşme önemlidir. Son derece güçlü bir vizyonla yürümektedir. İnşallah yakın dönemde devlet başkanlarımızın bir araya gelmesiyle bu süreç bölge barışı, enerji güvenliği açısından son derece kıymetli sonuçlar doğuracaktır.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK: Komisyonun toplantısına saygı göstermemiz gerekiyor. O tarihte karar çıkıp cumhurbaşkanımızın önüne geldikten sonra açıklanacaktır. 

O KALMIŞ BU GİTMİŞ BİZİM İÇİN FARK ETMEZ: (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki değişimle alakalı söylemlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna) Cumhuriyet Halk Partisi bir bakıma kurultaylar partisi. Partinin iç işleriyle ilgili konular bizi ilgilendirmez. Siyasetin gündemi açısından iki konu görüyorum; birincisi, genel başkan değişsin diyenlerin belki kendilerini de bu değişimin içine katmaları gerekir. İkincisi de değişim dediğiniz şey siyasal alanla ilgilidir. Şimdi tutmuşlar biyografiler üzerinden tartışıyorlar. Millet iradesine o gece en büyük saygısızlık yapıldı. Bu bir biyografi tartışması değil; bunun bir siyaset yapma biçimi tartışması olması gerekir. Sonuçta siyasetin sahibi millettir, vatandaştır. Siyasi partilerin sahipleri siyasi partilerin tabanlarıdır. Onların kararlarına kulak verilmesi esastır. Bugün yukarıda kim gitsin tartışması yapılıyor. Bu gerçek bir siyaset değildir. Onların biyografi tartışmasından çıkıp siyaset tartışmasına dönmelerinde fayda var. O kalmış, bu gitmiş bizim için fark etmez.

AYM, ZAAF OLUŞTURACAK BİR KARAR ORTAYA KOYMUŞTUR: (Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması' talebini reddetmesiyle ilgili) Dünyanın çeşitli yerlerinde görüleceği gibi AYM kararlarında demokrasinin, kamu düzeninin, hukuk devletinin korunması için en güçlü tedbirler teröre karşı alınır. Terör, paylaştığımız bütün insani değerlerin düşmanıdır. 14 Mayıs'a giderken açıkça terörün Türk siyasi hayatına müdahalesi için açık beyanlarını gördük. AYM meşru hakları istismar ederek, kaynakları terör propagandasına dönük olan harcayan tutumlar karşısında herhangi bir şekilde değerlendirme yapmıyor. Değerlendirmelerde tek taraflı bakış açısı söz konusu oluyor. AYM bu kararıyla teröre karşı alınacak tedbirler açısından zaaf oluşturacak bir karar ortaya koymuştur. Bu karar demokrasinin terör karşısında kendini koruma refleksleri açısından zaaf oluşturacak bir karardır.

ABDÜLLATİF ŞENER'İN AÇIKLAMASI: Garip bir şekilde bir eski CHP milletvekili CHP Genel Başkanı'na oy vermemiş. CHP'nin siyasi denklem kurma kabiliyetsizliği ile ilgilidir. Bu CHP yönetimini ilgilendiren bir konu. 

GENEL AF: Şimdiye kadar MYK'da böyle bir konu hiç tartışılmadı veya gündeme gelmedi." (HABER MERKEZİ)