AK Parti'de 'Uçum' krizi büyüyor: Haddini aşıyorsun

AK Parti'de, Mehmet Uçum'un Van'da yaşanan mazbata krizine ilişkin parti içindeki bazı isimleri de hedef alarak yaptığı açıklamaya tepkiler sürüyor. Son açıklama AK Partili Aziz Babuşcu'dan geldi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi, eski İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'un, Van'daki mazbata kriziyle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Uçum'u adını anmadan eleştiren Babuşcu, "Milletin evinden millete parmak sallayamazsınız. Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, ardından seçilme hakları alınıp, daha sonra YSK kararıyla geri verilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, bugün mazbatasını aldı. Süreçle ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un sözleri ise tartışma yarattı. Paylaşımında DEM Parti'yi, Zeydan’a destek veren muhalefeti ve AK Parti içinden isimleri hedef alan Mehmet Uçum, partisinin ağır bir yenilgi aldığı seçim sonuçlarını "Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara haddinin bildirileceğini" savunmuştu. Kentteki gösterilerin "Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik saldırı planlarının bir parçası" olduğunu savunan Uçum, Abdullah Zeydan'a destek veren muhalefetin ve "iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin" tutumlarının 'kaydedildiğini' söylemişti. 

Uçum'un sözlerine AK Parti içinden de tepkiler geldi. Eski AK Parti Milletvekili Orhan Atalay, eski milletvekili ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu Uçum'a tepki gösteren isimler oldu. 

BABUŞCU: HADDİNİZİ AŞIYORSUNUZ 

Mazbata krizi sürecinde, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış, Van halkı iradesini ortaya koymuştur. Kazanan adaya mazbatasının verilmemesi milli iradeye saygısızlıktır, kabul edilemez. Hukuki tartışmaların ötesinde; meselenin özü, siyasi olarak gösterilmesi gereken tavır budur" ifadelerini kullanan AK Parti MKYK Üyesi Aziz Babuşcu da Uçum'un sözlerine sert tepki gösterdi. 

Babuşcu, "Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz" dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)