AK Parti rozetli sandık görevlisi görevden alındı

İstanbul’da AK Parti rozeti takan sandık görevlisi, TKP’li müşahitlerin uyarılara rağmen rozetini çıkarmayınca görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kritik seçimde oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle biterken ülkenin bazı bölgelerinde sandıklarda saldırılar, usulsüzlükler ve engelleme girişimleri de oldu. Usülsüzlüklerden biri de İstanbul Kadıköy'de yaşandı.  

Sol Haber’in aktardığına göre, İstanbul Kadıköy Zühtüpaşa İlkokulu'nda AK Parti rozeti takan sandık görevlisi okulun Türkiye Komünist Partili (TKP) müşahitlerce uyarıldı. Yapılan uyarının üzerine rozetini çıkarmayan sandık görevlisi okuldaki kolluk kuvvetine şikayet edildi.

Ancak kolluk kuvvetleri 'sandık başkanından bilgi gelmesi gerekli' diyerek herhangi bir adım atmadı.

İddiaya göre müşahitlerin yeniden uyarması üzerine AK Parti rozeti takan sandık görevlisi yüksek sesle bağırarak sandık güvenliğini bozdu ve sağlıklı oy kullanılmasını engelledi. Yapılan itirazlar sonucu sandık başkanı sandık görevlisini görevden aldı, konuya ilişkin tutanak tutuldu. Daha sonrasında AK Parti okul sorumlusu, sandık başkanını okulda görevlilerin ve seçmenlerin göreceği ve duyacağı biçimde tehdit etti. Söz konusu tehdit de tutanağa işlendi. (HABER MERKEZİ)