AK Parti MYK üyeleri belli oldu: 3 yeni isim MYK'ye girdi

AK Parti’nin yeni MYK üyeleri belirlendi. Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım Genel Başkanvekili olurken MYK'ye yeni üye olarak Özlem Zengin, Ömer İleri ve Mustafa Şen olmak üzere 3 yeni isim katıldı. Mahir Ünal Meclis Grup Başkanvekili olurken, Fatma Betül Sayan Kaya liste dışı kaldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti’nin 7. Olağan Kongresi’nde yeniden genel başkan seçilen Recep Tayyip Erdoğan 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri arasından partinin A takımı olarak nitelendirilen 18 kişilik Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

GENEL BAŞKANVEKİLLERİ YILDIRIM VE KURTULMUŞ

Kongrede tüzük değişikliği yapılarak genel başkanvekili sayısı 2’ye çıkarıldı. Numan Kurtulmuş koltuğunu korurken 2. Genel başkanvekilliği koltuğuna eski Meclis Başbakanı, Başbakan Binali Yıldırım oturdu.

9 İSMİN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ

Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz, İnsan Hakları Başkanı Leyla Şahin Usta ve Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan yeniden aynı görevlere getirildi.

PARTİ SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK

Genel Sekreter yine Fatih Şahin olurken, parti sözcülüğünü de Ömer Çelik yürütmeye devam edecek.

MAHİR ÜNAL MECLİS’E, HAMZA DAĞ TANITIM MEDYAYA

Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal MKYK listesinde yer almadı. AK Parti Meclis Grup Başkanvekilliği görevine getirilen Ünal’ın yürüttüğü AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığına daha önce MYK’de AR-GE Başkanı olan Hamza Dağ getirildi.

ÖZLEM ZENGİN MECLİS’TEN PARTİ YÖNETİMİNE GETİRİLDİ

Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığını Jülide Sarıeroğlu yürütüyordu. Bu göreve MKYK’ye yeni seçilen eski Meclis AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin getirildi. Sarıeroğlu ise Sosyal Politikalar Başkanı oldu. Daha önce bu görevi yürüten Fatma Betül Sayan Kaya ise MYK dışında kaldı.

Daha önce Hamza Dağ’ın yürüttüğü AR-GE ve Eğitim Başkanlığına Mustafa Şen getirildi. Şen, Cihannüma Derneği Başkanlığı görevini yürütüyordu. Tüzük değişikliği ile yeni bir başkanlık olarak belirlenen Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı ise Ömer İleri oldu. 

2 GRUP BAŞKANVEKİLİ DEĞİŞTİ

AK Parti yeni MYK listesi ile birlikte AK Parti Meclis Grup yönetimi de değişti. Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin ve Mehmet Muş yerine daha önce de bu görevleri yürütmüş tecrübeli isimler Mustafa Elitaş ve Mahir Ünal getirildi. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Grup Başkanvekilleri Bülent Turan, Cahit Özkan ve Emin Akbaşoğlu yerlerini korudu. Grup Başkanvekilliğinden ayrılan Muş’un bakan olabileceği konuşuluyor. (DUVAR)