AK Parti imara açtı MHP satıyor

Kastamonu'da Alparslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük arazi, AK Parti döneminde imara açıldı. MHP döneminde de satışa çıkarıldı. CHP il Başkanı Hikmet Erbilgin duruma tepki gösterdi.

Alpaslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük alanın satışa çıkarılması tepki çekti.
Google Haberlere Abone ol

KASTAMONU - Kentin nadir yeşil alanlardan birisi olan ve halk arasında Alpaslan Türkeş Botanik Parkı olarak bilinen 17 dönümlük alan için AK Partili belediye döneminde imar değişikliği yapıldı.

Statüsü değiştirilen ve onlarca ağaç bulunan alan konut ve ticari alana çevrildi. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yönetimi devralan MHP'li yönetim ise alanı satma kararı aldı. Belediye meclisinde Millet İttifakı’nın karşı oylarına rağmen Cumhur İttifakı’nın oylarıyla, satış ihalesi yapmak için belediye encümenine yetki verildi. Ardından da alanda ki ağaçlar sökülmeye başlandı.

KENT MERKEZİNDEKİ NADİR YEŞİL ALANLARDAN BİRİ

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, yeşil alanın kent merkezindeki nadir alanlardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Belediye Başkanı Gaip Vidinlioğlu, personel maaşlarını ödemek için kentin değerli arazilerini yok pahasına satıyor. Bir yeşil alan daha betona boğulacak olmasını doğru bulmuyoruz. MHP’li Vidinlioğlu göreve geldiği günden itibaren belediye taşınmazlarını tek tek satıyor. MHP, AKP’nin ikizidir demiştik. AKP ne yaptıysa, MHP de o yolda ilerliyor. AKP belediyenin en değerli taşınmazlarını sattı savurdu. MHP de aynısını yapıyor. Göreve geldiği günden bu yana muhammen bedelleri toplamı 22 milyon 107 bin lira olan birçok belediye taşınmazını sattı. Şimdi şehrin en değerli arazisini elden çıkarmak için, birilerine rant sağlamak için satmak istiyor. Kuzeykent Mahallesi’ndeki son yeşil alanı betona boğmak istiyor. Bunu yaparken de personel maaşlarını ödemekte güçlük çektiğini öne sürüyor" diye konuştu.

‘MAAŞ ÖDEYEMİYOR AMA TEMSİL GİDERLERİNE 10 MİLYON LİRA HARCIYOR’

Erbilgin, sözlerine şöyle devam etti: "Personel maaşlarını ödeyemiyorlar ama temsil tanıtım için milyonlarca lira harcıyorlar. Kastamonu Belediyesi iki yılda temsil ve tanıtma giderleri için 10 milyon 527 bin 976 lira harcamış. Bu ne demek? Personel maaşlarını ödemekte güçlük çeken Kastamonu Belediyesi’nin temsil ve tanıtma giderleri kaleminden ayda 438 bin lira harcanmış demek. Vidinlioğlu şehrin en değerli arazilerini satarak Kastamonu Belediyesi’ni içine düştüğü bataktan çıkarmak yerine, gereksiz yapılan harcamalara son vermesi daha iyi bir tercih olacaktır."